Voorzitter Eldert de Weijer van tennisvereniging ´t Schilt
Voorzitter Eldert de Weijer van tennisvereniging ´t Schilt ´t Schilt

Subsidie toegekend: ´t Schilt kan aan de slag met padel

27 februari 2018 om 11:25 lokaal

WOUDENBERG De gemeenteraad heeft unaniem akkoord gegeven op het subsidieverzoek van Tennisvereniging 't Schilt voor het verlenen van een éénmalige subsidie van maximaal 75.000 euro voor de aanleg van twee padelbanen. SGP en VVD willen meer transparantie in beoordeling van de aanvraag.

De raad was positief over het subsidieverzoek. Padel is een mooie aanvulling op het sportaanbod in Woudenberg vindt Elli Van Oosterom (CU). Het is ook een oplossing voor de teruggang van het ledenaantal van de vereniging volgens Marco van De Hoef (GBW). Hans Barelds (VVD) vindt het plan getuigen van ondernemerschap.

De SGP was ook positief over de aanvraag en over de suggestie van de tennisvereniging om voor toekomstige aanvragen een meer transparant beleid te ontwikkelen om zo iedere vereniging haar fair share te geven. Het voorstel van de tennisvereniging was om bij de verdeling van de subsidie aan sportverenigingen rekening te houden met het ledenaantal.

Als eerste stap om de suggestie op te volgen, diende de SGP een motie in om het college te verzoeken in beeld te brengen hoeveel subsidie er per vereniging verstrekt wordt en wat de ledenaantallen zijn. Hans Barelds kon zich vinden in dit verzoek. De VVD heeft behoefte aan harde en transparante criteria om een verzoek te toetsen. Het moet niet van de mate van sympathie voor een vereniging afhangen volgens Barelds.

De overige partijen reageerden verontwaardigd. Bij subsidieaanvragen spelen volgens Jochem Beumer (CDA) veel meer variabelen een rol. Er zijn verenigingen die een klein ledenaantal hebben, omdat zij zich richten op een kleine doelgroep, maar wel een functie hebben in Woudenberg. Als andere criteria noemt hij de kostenopbouw, het draagvlak en het prijskaartje van een vereniging. Of het een binnen- of buitensport is en het verleden van de vereniging.

Voorzitter Eldert de Weijer van tennisvereniging ´t Schilt
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie