spullen van Hip en Handgemaakt voor het Cultuurhuis
spullen van Hip en Handgemaakt voor het Cultuurhuis Hannie van de Veen

'Slechte week voor zomermarkten'

29 juli 2019 om 15:19 Evenementen

WOUDENBERG In de Dorpsstraat en de Voorstraat in Woudenberg verzamelden zich zaterdag Woudenbergers, dagjesmensen en campinggasten voor de jaarlijkse zomermarkt. Nu de regen dit jaar geen spelbreker was, was het juist de hitte die mensen weg hield van de braderie.

Toch kwamen er wel inwoners en dagjesmensen een kijkje nemen bij de kramen in de Dorpsstraat en de Voorstraat. Zowel de bezoekers als de marktkooplui waren blij dat het iets minder warm was dan vorige week. Verkeersregelaars zorgden dat iedereen veilig kon oversteken op de Poort. Of alle kijkers ook kopers waren valt te betwijfelen, maar de marktkooplui waren al blij dat er bezoek was want dat hadden ze in deze hete zomerweek nog niet veel meegemaakt. Ze vertelden: ,,In deze tijd van het jaar staan we op veel zomermarkten door het hele land. Deze week was een slechte week voor ons."

Tijdens de zomermarkt was het ook surprise zaterdag van de DES-winkeliers. De lokale ondernemers hebben deze laatste zaterdag van de maand dan speciale aanbiedingen. Toch waren er maar weinig DES-kramen te bespeuren maar, net als bij Haantjesdag, vooral ondernemers van buitenaf met de meest uiteenlopende producten. Eierkoningin Ruth bracht ook een bezoekje aan de zomermarkt.

Op verschillende plaatsen in de winkelstraat waren terrasjes ingericht die druk bezocht werden. Bij de net geopende Kaasknabbel, bij bakkerij Ritmeester en bij de Huiskamer van het Cultuurhuis was net als bij de bekende horecagelegenheden de Souschef en Herry's Bar de mogelijkheid om wat te eten of te drinken. Bij het Cultuurhuis was bovendien als onderdeel van de zomermarkt een eigen markt georganiseerd door de deelnemers van Hip en Handgemaakt en mensen van de Kunstberg. Er waren onder andere sieraden, schilderijen, eigengemaakte jams en haakwerkstukken te koop. Ook was er een kraam van Oud Woudenberg. De EHBO gebruikte het Cultuurhuis als uitvalsbasis en hadden daar wat mensen bij laten komen die onwel geworden waren door de hitte. Ook werden wespensteken behandeld.

Eierkoningin Ruth was ook op zoek naar koopjes
Eierkoningin Ruth ging op de foto met wie dat wilde
Zowel de bezoekers van de zomermarkt als de marktkooplui waren blij dat het iets minder warm was dan vorige week.
Afbeelding
Knutselen in de kraam van de speelgoedwinkel
Dhr van der Wiel bekeek de markt vanuit een plekje in de schaduw
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie