Afbeelding
Hannie van de Veen

'Combinatie van lunch, muziek en ontmoeting is een succes'

30 juli 2019 om 10:02 Maatschappelijk

WOUDENBERG Tijdens de zomermaanden verzorgt Senioren Welzijn Organisatie samen met Reinaerde elke week muzieklunches in MFC de Schans. De jongelui helpen Gré Werkhoven met koken en zorgen voor de bediening.

Woensdag vond de eerste muzieklunch van deze zomer plaats. Ondanks de hitte was het 24 juli lekker koel in de zaal waar 17 bezoekers kwamen lunchen. Onder hen waren veel vaste bezoekers. Activiteitensecretaris Anneke Methorst: ,,Voorgaande jaren waren de muzieklunches op donderdag. Het is ook logischer om de muzieklunches voortaan op woensdag te houden omdat tijdens de zomermaanden het woensdagse LunchCultUurtje stil ligt. 's Zomers zijn veel mensen op vakantie en thuisblijvers hebben dan behoefte aan aanspraak. Nu kunnen mensen op woensdag tussen 12.15 en 13.30 uur gezellig lunchen voor 2,00 euro per persoon en de mensen van Reinaerde hebben gelegenheid dit te verzorgen. Het gaat om een eenvoudige lunch met zelfgemaakte soep, stokbrood, water, rauwkost en koffie of thee na. Cees Heuvelman zorgt ondertussen voor licht klassieke muziek en leest gedichten of columns voor. Deze combinatie van lunch, muziek, literatuur en ontmoeting is een succes."

Cees had voor de eerste editie van dit jaar twee gedichten van Judith Herzberg uitgekozen,'Liedje' en 'Samenspraak', en een artikel van Trouwcolumnist Stijn Fens over de zomertentoonstelling 'Bij ons in de Biblebelt' in Museum het Catharijneconvent in Utrecht. Cees: ,,Ik kies altijd gedichten en een tekst. Gedichten heb ik voor de komende weken al klaar liggen, maar de tekst wil ik wat actueler zodat het tot nadenken stemt. De ontmoeting en de gesprekken zijn het belangrijkst. Meestal kies ik iets wat een relatie met Woudenberg heeft of wat me getroffen heeft. Deze column vond ik een positief stuk. Naast de door mij gekozen muziek mogen mensen altijd verzoeknummers indienen." Van tevoren opgeven voor de muzieklunch is niet nodig. Meer info: 06 10337184 of swoactiviteiten@gmail.com

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie