Afbeelding
Koen Laureij

Raad veroordeelt 'aanslag' op gemeentehuis

28 mei 2019 om 08:40 lokaal

WOUDENBERG Met afschuw en ongeloof reageerden de raadsfracties op de opzettelijke brandstichting van het gemeentehuis tijdens de eerste raadsvergadering na de aanslag van 17 mei.

Joke van der Heide

,,Welke malloot doet zo iets?", vroeg Jhony Stalman (VVD) zich af. Ook Marco van de Hoef (GBW) veroordeelde de 'aanslag'. Hij sprak de hoop uit dat de dader zo snel mogelijk gepakt wordt en elke euro van de meer dan 100.000 euro schade terugbetaalt. Elli van Oostrom (CU) sloot zich hierbij aan. Zij is vooral benieuwd naar het 'waarom van de brandstichting'. Michel Hardeman (CDA) vertelde geschrokken te zijn. ,,Dit gebeurt vaak ergens anders. Dit hoort niet in Woudenberg", was hij het met de burgemeester eens. Net als Jhony Stalman (VVD) noemde hij de brandstichting een aanslag op de democratie. ,,Dat lijken grote woorden, maar dat is wel waar", stelde hij. Moniek van de Graaf (PvdA-GroenLinks) vond het vooral wrang dat juist de gemeente en de medewerkers geraakt worden in hun veiligheidsgevoel, omdat het gemeentehuis de plek is waar zij er elke dag voor zorgen dat de gemeente goed functioneert. Ze sprak: ,,Een aanval op de één is een aanval op ons allemaal. Samen zijn we sterk." Complimenten waren er van de SGP voor de hulporganisaties en de veerkracht van de gemeentelijke organisatie onder leiding van de burgemeester. Ook de andere partijen waren hierover vol lof.

Burgemeester Titia Cnossen was blij met de mooie woorden en vertelde dat het onderzoek in volle gang is. ,,De druk zit er goed op, want dit is te ernstig om zo maar naast ons neer te leggen", aldus de burgemeester. Zij vertelde verder dat de aanslag bij de personeelsleden flink is binnengekomen. Dat de gemeente is geraakt in haar gevoel van veiligheid, maar dat de gemeente zich niet uit het veld laat slaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie