KV Woudenberg een stap dichter bij handhaving

25 maart 2019 om 00:18 Sport/sport Deel je nieuws

Tegen DOS WK uit Enschede moest het afgelopen zaterdag gebeuren. In de uitwedstrijd wist DOS WK met ruime cijfers te winnen. Aan de geel-zwarten dus de opdracht om sportief revanche te nemen, om zo nog zicht te houden op handhaving.

Met een achterstand de rust in

Met Erwin van Zoeren als vervangende coach begon Woudenberg voortvarend. Dankzij twee doelpunten van Wouter Blokhuis stond het al snel 3-1. Hierna was het echter DOS WK dat continu aan de goede kant van de score te vinden was. De geel-zwarten hadden tot nog toe geen antwoord op het spel van de met scherp schietende bezoekers. Kort voor rust werd de voorsprong van twee doelpunten zelfs uitgebreid naar drie doelpunten. Beide teams gingen rusten met een stand van 6-9 op het scorebord.

Veerkracht

Na de rust leek het in eerste instantie niet beter te gaan; de bezoekers breidden hun voorsprong direct uit naar vier doelpunten. Door doelpunten van verschillende spelers wist Woudenberg de stand gelijk te trekken. Na de 10-10 begonnen beide teams met stuivertje wisselen. Om en om kwamen zij op voorsprong. Na een knap blok van Cassandra van Waveren wist Noortje de Bart het verschil op twee te brengen met een mooie doorloopbal. Vanaf dit moment kwam Woudenberg nooit meer in de problemen en wist het de voorsprong zelfs uit te bouwen naar vier doelpunten verschil. Eindstand: 19-16.

Een belangrijke overwinning voor het Woudenbergse team. Volgende week gaat Woudenberg samen met Animo uitmaken wie de tweede klasse moet verlaten. Aan een gelijkspel heeft het Woudenbergse team genoeg, maar dan moet mededegradatiekandidaat Regio ’72 punten laten liggen op bezoek bij kampioen Victum. Na deze wedstrijd zal de voorbereiding op de veldcompetitie van start gaan.