- -

Focus4u: Eerste uitoverwinning; 1-3 bij Avior

16 december 2018 om 16:22 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag speelden de volleyballers van Woudenberg tegen rode lantaarndrager Avior in Schalkhaar. Dit leverde de eerste uitoverwinning op van dit seizoen.

Nog steeds zonder de geblesseerde Koos Jol begon Woudenberg wat onwennig aan de eerste set. Avior speelde in een wat aparte opstelling waarbij in 3 rotaties geen middenman was opgesteld.

Het duurde enige tijd voordat Woudenberg hierop was ingesteld waardoor steeds tegen een kleine achterstand werd aangekeken. Woudenberg kwam wel steeds terug naar 3-3, 7-7 en 10-10, maar daarna kwam Avior vaak op een marge van 2 punten. Bij een achterstand van 22-20 wist Jan Pieter Kooy met goede services de aanval van Avior te ontregelen en werden 5 punten op rij gemaakt door Woudenberg; 22-25.

In het begin van de 2e set keek Woudenberg tegen een kleine achterstand aan, maar vanaf 14-14 was Woudenberg goed bij de les en werd met ruime cijfers gewonnen (17-25)

Helaas voor Woudenberg werd het goede spel in de 3e set niet doorgezet, waardoor al snel tegen een ruime achterstand werd aangekeken; 23-17. Met de twee ingevallen spelers Thomas Moraal en Jochem koetsier aan service werd nog een inhaalrace begonnen, maar uiteindelijk werd met 25-22 verloren.

In de vierde set werd wel weer goed gevolleybald. Met een sterke serviceserie van Vincent Schotanus werd een 11-15 voorsprong opgebouwd die niet meer uit handen werd gegeven. Aan het einde van de set kreeg Woudenberg nog een punt cadeau via een rode kaart voor Avior. Na veel commotie met veel discussie met de scheidsrechters kwam Woudenberg op 19-23. Door het oponthoud serveerde de verkeerde de verkeerde speler bij Woudenberg, zodat Avior ook weer na een lange discussie met de scheidsrechters op 20-23 kwam. Na Woudenberg rechte haar rug en speelde de set netjes uit: 20-25.

“Mooi dat we nu ook een uitwedstrijd hebben gewonnen” zei coach Arnoud Holl na afloop: “Avior staat onderaan, maar heeft thuis veel punten gepakt. De basis is aan het einde van de eerste set gelegd. We konden de achterstand in 1 serviceserie ombuigen naar winst. Het blijft toch lastig om een hele wedstrijd goed te spelen, daardoor verlies je de 3e set. Maar prima hoe we dat weer in de 4e set herstellen”. Woudenberg staat nu als debutant op de 5e plek en doet het dus erg goed in de competitie. “Die 5e plek is leuk maar zegt eigenlijk nog niets. Het staat redelijk dicht bij elkaar. Als je twee wedstrijden verliest sta je al bijna op een degradatieplek” relativeert Arnoud Holl: “Maar we pakken gewoon elke wedstrijd punten”.

Woudenberg heeft nu winterstop en hervat op 12 januari de competitie met een uitwedstrijd tegen Sovoco uit Soest