-
- -

Goede zaken voor Vallei Accountants/Dames 1

9 december 2018 om 21:35 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 8 december wisten de Woudenbergse volleybalsters hun overwinningsreeks te verlengen door Xanthos D1 te verslaan met 4-0. Joline Willaarts kijkt waarschijnlijk tegen een langere blessuretijd aan en dus stond Marjelle van Driel klaar als reserve. De wedstrijd werd begonnen met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Manouk Heijndijk, Carina Den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers en Kim de Witte als libero.

In set een was het team van Harry Kenter heer en meester. Xanthos had geen antwoord op de servicedruk en kon geen aanval opzetten. De Woudenbergse dames hadden de set snel te pakken met 25-9.

Bij aanvang van de tweede set kwam de opdracht om niet te verslappen en door te zetten. Wederom wist Woudenberg een goede voorsprong te pakken. Tegen het einde van de set werd de druk echter iets te veel losgelaten en kroop de tegenstander dichterbij. De voorsprong was alleen veel te groot om in te halen en de set werd gewonnen met 25-20.

Set drie gaf duidelijk weer waar coach Harry Kenter voor had gewaarschuwd. Woudenberg liet de tegenstander te veel los en ging mee in het slordige spel. Onnodig puntverlies ten gevolge van eigen fouten zorgde ervoor dat de tegenstander steeds 3 punten voor liep. Tegen het einde van de set kwamen de Woudenbergse volleybalsters weer gelijk op en haalden de set binnen met 26-24.

In de vierde set was het over voor Xanthos D1 en leek dit een herhaling van de eerste set. Woudenberg had wederom de touwtjes in handen. De tegenstander was niet meer in staat om te scoren en de setwinst was voor de thuisploeg met wederom 25-9.

“We hadden een goede start van de wedstrijd waarin het tempo hoog lag en veel druk werd uitgeoefend. Dit is eigenlijk de manier waarop wij willen volleyballen.” Vertelt coach Harry Kenter. “Gedurende de wedstrijd verslapte de concentratie en zo kom je uiteindelijk nog onnodig onder druk te staan in set 2 en vooral set 3. Gelukkig pakten we dit wel weer op in de laatste set maar het is belangrijk dat we leren omgaan met tegenstanders die minder druk kunnen leveren dan wat wij graag zouden willen.”

Volgende week speelt Vallei Accountants/Dames 1 uit tegen de koploper AETOS D2 om 14:30 in De Omnibus te Arnhem. Een bepalende wedstrijd voor de strijd om het kampioenschap.