Wouter Blokhuis scoort een doorloopbal.
Wouter Blokhuis scoort een doorloopbal. Roos Jongsma

Korfballers ondanks goede start met lege handen

2 december 2018 om 16:53 Sport/sport Deel je nieuws

De Woudenbergse korfballers begonnen hun eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen met een groep fanatieke supporters op de tribune. Op initatief van Jarik Vos en Thijs den Bleker is er een supportersvereniging opgericht. Deze groep supporters moet ervoor zorgen dat het eerste team van Woudenberg nóg beter gaat spelen, te beginnen bij de wedstrijd tegen KVZ uit Zutphen.

Goede start

Het enthousiaste gezang van de supporters bleek vanaf het begin af aan al effect te hebben; Woudenberg had een flitsende start. Na de 1-1 namen de geel-zwarten het initiatief. Via Wouter Blokhuis van afstand (2x) en Daphne van Piggelen vanaf de strafworpstip werd het eerste gaatje van drie geslagen. Echter kon er niet lang van deze voorsprong genoten worden, want de stand werd alweer snel gelijkgetrokken. KVZ schoot in deze fase met scherp. “Erop en erover,” zou de Zutphense coach gezegd moeten hebben, want in een mum van tijd werd de 4-1 tussenstand omgebogen naar 4-10. Dit verschil van zes kwam met name door onnodige verdedigende fouten, zoals korte kansen en strafworpen tegen. Via het eerste Woudenbergse doelpunt sinds de 4-1 gingen beide teams rusten bij een stand van 6-12.

Gewonnen tweede helft

Woudenberg startte goed aan de tweede helft. Via opnieuw twee keer Blokhuis, waaronder een mooie doorloopbal, werd de achterstand verkleind naar vier doelpunten. De spelers moedigden elkaar aan, want zij voelden dat er meer in zat. Wat volgde was een tweede helft waarin de doelpunten over en weer vielen. Af en toe kwam Woudenberg op vier punten verschil, maar dichterbij liet de ploeg uit Zutphen hen niet komen. Het vuur was uit de wedstrijd en bij de stand 13-18 werd er afgefloten. Na de goede overwinning van vorige week zal Woudenberg teleurgesteld zijn met deze uitslag.

Volgende week staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal neemt Woudenberg het op tegen Kesteren. Om 17:40 uur zal scheidsrechter Houtman de wedstrijd starten.