Vallei Accountants/Dames 1 pakt verplichte punten

26 november 2018 om 07:26 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag speelde Vallei Accountants/Dames 1 tegen hekkensluiter Gemini D4. Om aan te blijven sluiten bij de top 3 was het van belang om alle punten te pakken. De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Jennifer Wilbrink op midden, Carina Den Ouden, Manouk Heijndijk en Martine Leijenhorst als passer/lopers en Kim de Witte als libero.

In de eerste set kwam Woudenberg moeilijk op gang. In plaats van het eigen spel te spelen en daarmee de overhand te hebben, werd er mee gerommeld met de tegenstander. Gelukkig wist Woudenberg Gemini net voor te blijven en pakte de set met 23-25.

Na een serieuze peptalk van coach Harry Kenter werd de tweede set beter begonnen. Door goede servicedruk van Manouk kon er een voorsprong van 8 punten opgebouwd worden. Uiteindelijk kwam Gemini er niet aan te pas en liepen de dames verder uit. De set was snel gewonnen met 7-25.

Ondanks dat de Woudenbergse dames niet op de top van hun eigen kunnen speelden, was dit wel genoeg om de overhand te houden. Daarmee konden de jonge nieuwe aanwinsten Joline Willaarts, Roseanne Bos en Jennifer Wilbrink ook hun kwaliteiten laten zien. Samen speelden zij meerdere sets en ook hier had de tegenstander bij lange na geen antwoord op. Set drie (16-25) en set vier (19-25) gingen mee terug naar Woudenberg.

“Dit was een moeilijke wedstrijd om in ons eigen spel te komen. Ondanks dat de wil zeker wel aanwezig was, lukte het niet eenvoudig. Er was een groot krachtsverschil met de tegenstander, dit heeft geholpen om deze zeer belangrijke 5 punten binnen te halen.” Reflecteert coach Harry Kenter. “Volgende week worden we getest. We spelen tegen Renswouw en daar zullen wij ons eigen niveau moeten halen tegen een goed en ervaren team.”

Door vijf punten te pakken staat Vallei Accountants/Dames 1 nu op een vierde positie met 27 punten uit 7 wedstrijden. De nummers twee en drie hebben een of twee wedstrijden meer gespeeld en zijn binnen bereik om in te halen. Volgende week 1 december staat dan ook een belangrijke wedstrijd op het programma tegen de nummer 2 Renswouw D2. De wedstrijd wordt om 16:30 gespeeld in Sporthal De Camp, Woudenberg. De dames hopen op volle tribunes, komt u ze ook aanmoedigen?!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie