-
- John Haket

Focus4u: 3-1 verlies in Utrecht tegen de koploper Protos

25 november 2018 om 20:32 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag moesten de volleyballers van Woudenberg in Utrecht aantreden tegen koploper Protos. Woudenberg wist de eerste set binnen te slepen, maar daarna kon Woudenberg niet meer onder de druk van Protos uitkomen; 3-1

Vanaf punt 1 was het een echte wedstrijd, waarin Woudenberg goed speelde en goed aan kon klampen bij Protos. Via een paar sterke opslagen van Wessel Terpstra werd een kleine achterstand ingelopen tot 17-17. Maar daarna liep Protos uit naar 20-18. Na een time-out kwam Woudenberg weer terug tot 20-20 en met aanvoerder Rik Blokhuis aan service werd een kleine voorsprong opgebouwd; 20-21. Protos kwam echter weer terug tot 23-23. De ingevallen Jochem Koetsier wist met zijn service een breekpunt te forceren, maar Protos wist weer gelijk te komen tot 24-24. Een goede side-out en een service-ace van Wessel Terpstra zorgde uiteindelijk voor de setwinst; 24-26.

Na deze setwinst van Woudenberg ging Protos veel beter spelen. Woudenberg kon zich 3 sets lang niet onder de druk van Protos uitspelen en er werd met ruime cijfers verloren: 25-13, 25-15 en 25-18.

“Protos was vandaag een maatje te groot voor ons. We mogen tevreden zijn met dit ene punt” zei coach Arnoud Holl na afloop: “Het is heel knap dat wij de eerste set naar ons toe hebben getrokken. Vanaf set 2 hebben we bij vlagen goed spel laten zien, maar dat konden we niet lang genoeg vasthouden. En het is ook logisch dat als de druk van de tegenstander groot is, wij ook iets meer fouten gaan maken. Ondanks het verlies, denk ik dat de vele uit Woudenberg meegereisde supporters een mooie wedstrijd hebben gezien”.

Komende zaterdag speelt Woudenberg weer een thuiswedstrijd in de Camp. Tegenstander is VC Sneek. Aanvang 18.30 uur.