-
- -

Focus4u: 3-2 verlies tegen Orion

11 november 2018 om 20:49 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag moesten de volleyballers van Woudenberg aantreden tegen een oude bekende; Orion-2. Orion was vorig jaar kampioen geworden terwijl Woudenberg toen 2e werd. Vorig seizoen was Orion Woudenberg zowel uit als thuis met 3-1 de baas.

Woudenberg begon gehavend aan deze wedstrijd; Ruben van Holland is nog steeds geblesseerd en Koos Jol was afwezig, waardoor de selectie slechts uit acht spelers bestond.

Woudenberg begon de wedstrijd met veel persoonlijke fouten en keek al snel tegen een 8-4 achterstand aan. Woudenberg kwam maar niet in haar spel terwijl Orion eenvoudig haar punten kon maken. De achterstand liep zelfs op tot 21-13 en uiteindelijk werd met 25-17 verloren.

Vanaf de tweede set ontstond er een echte wedstrijd; met veel mooie punten aan beide kanten. In set twee ging de strijd gelijk op. Aan het einde van de set kwam Woudenberg helaas net iets te kort: 25-23.

In set 3 en 4 lukte het wel. Woudenberg knokte voor wat het waard was en kwam met 17-20 voor, maar in de eindfase kwam Orion nog bijna langszij (21-22) maar sterke opslagen van Jan Pieter Kooy en een servicefout van Orion zorgde voor de winst in de derde set; 22-25.

Rik Blokhuis serveerde Woudenberg in de vierde set naar een kleine voorsprong van 1-3. Jan Pieter Kooy moest gewisseld worden met een pijnlijke duim. Jochem Koetsier nam zijn plaats in en Woudenberg bleef goed spelen. Echter de stand bleef gelijk opgaan. Met Jan Pieter Kooy weer in de ploeg won Woudenberg nipt met 25-27.

In de beslissende set had Woudenberg tot de veldwissel steeds een kleine voorsprong (7-8), maar ook Orion vocht voor wat het waard was en kwam met 12-11 voor. Bij een stand van 13-13 kon Woudenberg de bal niet meer bij Orion op de grond krijgen en werd helaas verloren met 15-13.

“Ook nu is het gelukt om een achterstand van 2 sets om te buigen” zei coach Arnoud Holl na afloop: “Met iets meer geluk en nauwkeurigheid had dit zich ook al in de 2e set kunnen uitbetalen, maar we kwamen net iets te kort. Los van die eerste set waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd en was het een echte wedstrijd met mooie acties en veel spanning. Als je weet dat we hier vorig seizoen 3 sets niets te vertellen hebben gehad ben ik met twee punten nu wel tevreden.”.

Met twee wedstrijden minder gespeeld, staat Woudenberg nu 7e. Komende zaterdag speelt Woudenberg om 18.30 uur thuis tegen Scylla uit Wageningen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie