Facebook steeds vaker digitale raadszaal

20 oktober 2018 om 14:01 Verkiezingen/nieuws Deel je nieuws

Wanneer er weer een raadsvergadering is geweest, zoals afgelopen donderdag, kun je er op wachten dat er berichten op Facebook volgen. Een prima manier om je achterban op de hoogte te stellen over de genomen beslissingen, zou je zeggen  

Nu stem ik al jaren op GBW  en ben ik tevreden over de vooruitgang die Woudenberg de afgelopen 20 jaar heeft doorgemaakt. En het is logisch dat ik het ook niet overal mee eens ben, maar we zijn met 14000 en dus is het belangrijk om het grote belang te volgen. En om interesse te tonen en te weten wat er besloten is, volg ik GBW op Facebook

Maar langzamerhand begin ik me mateloos te ergeren. Elke keer wanneer er een raadsvergadering is geweest, informeert GBW op Facebook haar achterban. Maar steeds vaker gebruikt de oppositie de facebook pagina van GBW om hun ongenoegen te uiten. En zo lijkt het wel of Facebook de nieuwe digitale raadszaal is. En de raadsvergadering 2 x plaatsvindt.

Onnodig en volkomen zinloos naar mijn mening. Tijdens de verkiezingen hebben we allemaal mogen kiezen. En is er een coalitie ontstaan, is dit geval met een minimale meerderheid. Maar nog steeds de meerderheid.

Beslissingen worden in de raadszaal genomen waar elke partij zijn of haar zegje mag doen. Maar als de beslissing is genomen, is het naar mijn mening klaar. Welk nut dient het dan nog om op Facebook fel uit te halen naar elkaar. Ergens misschien ook een brevet van onvermogen? Ik kan me niet voorstellen dat kiezers van de oppositie partijen blij zijn met hun vertegenwoordigers, wanneer ze in de raadszaal geen vuist weten te maken, ze een ordinaire oorlog op Facebook gaan voeren. En wanneer je dit op je eigen pagina doet, heb ik daar totaal geen problemen mee. Dan heb ik een keuze om het te volgen of niet. 

We hebben gekozen en, wil het of niet, we zitten daar aan vast. Maar in dit geval biedt het verleden wel garanties voor de toekomst; GBW en haar partners hebben bewezen in de afgelopen 20 jaar het goed met de inwoners van Woudenberg voor te hebben. 

Bij deze een vriendelijk verzoek om de raadsvergadering te houden waar het hoort en het daar bij te houden. 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie