Sterk blok van de Woudenbergse dames -

Stroeve seizoenstart Vallei Accountants/Dames 1

30 september 2018 om 20:48 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen week begon het nieuwe seizoen voor de Dames 1 van Volleybalvereniging Woudenberg. Sinds dit jaar staat de selectie met 10 speelsters waarvan de gemiddelde leeftijd op 22 jaar ligt. Nieuw bij de selectie is Roseanne Bos en terugkerend is Manouk Heijndijk.

Op dinsdag 25 september werd de bekerwedstrijd tegen 1e klasse team HSC D1 in Hierden gespeeld. Woudenberg begon met een redelijke wedstrijd maar had bij vlagen moeite om de spirit er in te houden. Uiteindelijk waren de dames de sterkste en werd er gewonnen met 19-25, 22-25 en 23-25.

De eerste competitiewedstrijd werd gespeeld op zaterdag 29 september in Nijkerk tegen nieuw gepromoveerd N.V.C. Dames 1. Vallei Accountants/Dames 1 kwam niet goed uit de verf en wist niet weg te lopen bij de tegenstander. In plaats daarvan ging de eerste set grotendeels gelijk op en werd de winst aan het einde weggeven. 25-22 voor N.V.C.

In de tweede set zakte Woudenberg verder af. De servicepass haperde en aanvalskansen gingen uit of in het blok van N.V.C. De set werd gauw uitgespeeld in winst voor Nijkerk met 25-13.

De derde set namen jongere speelsters bij N.V.C. plaats in het veld. Vallei Accountants/Dames 1 wist middels een opbouwende servicepass weer meer druk te krijgen op de wedstrijd. De set werd dan ook gewonnen met 23-25.

Het was in de vierde set dat de Woudenbergse dames terug kwamen in de buurt van hun eigen niveau. Door enkele sterke serviceseries werd er een  comfortabele voorsprong opgebouwd. N.V.C. probeerde met meerdere wissels weer grip te krijgen op de wedstrijd maar slaagde hier niet in. De set ging naar Woudenberg met 12-25.

De beslissende vijfde set toonde echter dat Vallei Accountants/Dames 1 niet op niveau speelde. Te veel eigen fouten en afgenomen druk stelde de tegenstander in staat om de set te winnen met 15-6.

Met een 3-2 verlies blikt Harry Kenter terug op de wedstrijd. “Deze wedstrijd heeft een groot deel van het team niet het eigen niveau gehaald. Er leek te veel spanning te zijn, wat een verlammende werking had. We misten de juiste instelling voor de wedstrijd en lieten niet genoeg beweging/dynamiek zien. Ondanks dat we bij vlagen oké speelden, hielden we dit niet vol en was onze basistechniek/tactiek onvoldoende voor de winst.”

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 13 oktober tegen TiVoC D2 in Tiel om 17:00.