Afbeelding
La Vie
Vakvrouwen

‘Combineren tot het klopt’

Zakelijk

WOUDENBERG Titia van Kesteren runt inmiddels dertig jaar haar damesmodezaak LAVIE Womenswear in Woudenberg. ,,Het mooiste aan mijn vak is, zien dat een klant blij de deur uitloopt met haar aangeschafte kleding. Ik adviseer de dames in de winkel graag bij het kiezen van kleding die bij haar past. Even doorvragen voor welke gelegenheid ze kleding zoekt.’’ De ene keer is dat een sollicitatie of feestje en de andere keer kan het een minder leuke gelegenheid zijn.’’

,,Soms deel je dan vreugde, soms zie je tranen. Kleding is emotie, dat zie ik iedere dag.” Eerlijk advies is iets waar Titia voor staat. ,,Wanneer iets niet helemaal goed zit of niet zo past bij de klant, zullen we dat altijd eerlijk zeggen. Ook vind ik het een uitdaging om een dame iets te laten passen waar ze zelf niet direct aan denkt qua kleur, model of materiaal. Dat pakt vaak verrassend positief uit.” 

TROUWE KLANTEN Ze is vijf tot zes dagen per week te vinden in haar zaak in de Dorpsstraat in Woudenberg, samen met het vertrouwde team. Zoon Luuk en haar man zijn ook betrokken bij LAVIE. ,,Door de jaren heen hebben we een trouwe klantenkring opgebouwd die uit het hele land naar Woudenberg komt voor ons advies. In coronatijd schakelden we over op verkoop en advies via WhatsApp en we hadden het druk! Mijn zoon Luuk verdiepte zich toen in de opzet van een webshop voor LAVIE. Inmiddels draait de webshop bijna twee jaar en met succes. We krijgen regelmatig vragen van klanten via de webshop: wat past er leuk bij deze blazer? Dan geven wij linkjes door van die ene leuke blouse of mooie top. Advies op afstand eigenlijk”, lacht ze. 

COMBINEREN Waar Titia vrolijk van wordt, is het samenstellen van een kledingset van diverse merken. ,,Een broek van het ene merk combineren met een blouse van een ander merk en het aanvullen met een jasje van een derde merk. Net zolang combineren tot het klopt. Het mooie is dat je ziet dat na verloop van tijd de klant met bijvoorbeeld de broek van deze set terugkomt in de winkel en we samen op zoek gaan naar een nieuw item voor bij deze broek. Hoe fijn is het wanneer je een kast vol kledingstukken hebt die je onderling kunt combineren?” 

TRENDS Trends zijn zeker terug te vinden in de winkel van Titia: ,,Hoe leuk trends ook zijn, ze zijn voor mij niet leidend. Ik breng graag eigen variaties aan bij mijn kledingadviezen. Tenslotte weet ik als geen ander wat mijn doelgroep graag draagt, ook bij het inkopen kijk ik goed wat bij de klanten van LAVIE past. En ik geniet nog iedere dag mee wanneer ik een vrouw zie stralen in de spiegel”.

www.lavie.nu

Dit artikel is ook te lezen in de bijlage Vakvrouwen


advertentie
advertentie