Wethouder Pieter de Kruif proost met Robert en Gerrit Hek na de onthulling van het bord
Wethouder Pieter de Kruif proost met Robert en Gerrit Hek na de onthulling van het bord @tedxmedia
Ondernemer in beeld

Hek Badkamers bouwt nieuwe showroom

Zakelijk

WOUDENBERG Naast de Stationsweg Oost in Woudenberg stond al geruime tijd een groot bord met een rode strik. Velen vroegen zich af wat er zich nou toch achter die rode strik bevond. ,,Er wordt over gesproken in het dorp’’, zegt een vrouw. Om te onthullen wat er op het bord te zien is, trokken wethouder Pieter de Kruif en Gerrit en Robert Hek samen aan de touwtjes.

Wat tevoorschijn kwam, is een plaat van de prachtige nieuwe showroom voor Hek Badkamers en G. Hek Installateurs. ,,Dit is een mooie uitbreiding van het project Hoevelaar’’, zegt de wethouder. ,,Naast dit pand komen er ook nog woningen op het terrein van de familie Hek. En dat sluit mooi aan op Hoevelaar, en eigenlijk ook op de westkant van Woudenberg; het Groene Woud. Het wordt een mooie eenheid en dus een fijne plek om te wonen. Dus ik ben er wel heel blij mee dat dit gerealiseerd gaat worden’’, antwoordt de wethouder op de vraag wat hij van de nieuwbouw vindt. 

,,Dit was een prachtig moment’’, zegt Robert Hek, de zoon van Gerrit Hek die in 1974 op de Zegheweg begon met installatiebedrijf G. Hek. ,,Het officiële begin was op 24 juli, zijn verjaardag. Daarvoor werkte mijn vader voor een baas in Huizen ook als loodgieter. Op zijn 18e nam hij daar al meerdere woningprojecten aan. En door heel slim thuis al alles prefab te maken realiseerde hij dit veel sneller dan zijn collega’s. De stap om dit helemaal zelfstandig te gaan doen was dus snel gezet, en zo ontstond installatiebedrijf G. Hek.’’

Hek nam de werklust die hij toonde bij zijn voormalig werkgever mee naar zijn eigen bedrijf in Woudenberg, en dit is nog altijd de kern van het bedrijf. ,,Pa begon om 4.00 uur en stopte niet voordat een klus af was’’, vertelt Robert. ,,En inderdaad, dit heeft hij ons ook meegegeven. Het gaat om kwaliteit en service. Daar hamert hij nu nog steeds op. Hij rijdt nog regelmatig een rondje om op diverse klussen een kijkje te nemen’’, zegt Robert met twinkels in zijn ogen. 

Hij was zelf  eerst niet voornemens om te gaan werken binnen het bedrijf. Maar toen hij zijn broer, die het bedrijf over zou nemen, plotseling kwijtraakte, wilde hij het toch graag proberen. Dit doet hij nu met enorm veel passie en ook Hek senior mag op de achtergrond nog steeds meekijken. Mensen kopen hier niet bij zomaar een winkel, maar bij de familie Hek. Vakmensen die liefde hebben voor het ambacht, voor hun klanten en voor elkaar en die staan voor wat ze maken.

advertentie
advertentie