Winkeliers bereid extra maatregelen te nemen: ‘Eigenlijk is elke winkel essentieel’

13 jan, 09:29 Corona Joke van der Heide
Vorig jaar was er 'private shopping' mogelijk.
Vorig jaar was er 'private shopping' mogelijk.

WOUDENBERG Woudenbergse winkels zijn bereid om extra maatregelen te nemen, als ze maar open kunnen. Ondernemers zitten met hun handen in het haar. ,,Natuurlijk moet je passages van mensen beperken, maar ik denk dat er een manier is waarmee we veilig en gecontroleerd open kunnen”, zegt Jacqueline van Lunteren van Van Lunteren Boek & Buro.

Nederland is het enige land in Europa waar niet fysiek geshopt kan worden en dat steekt voor winkeliers. ,,Als de niet-essentiële winkels dicht moeten, moeten de grenzen eigenlijk ook dicht”, aldus Einar Vlastuin, winkeleigenaar van meubelwinkel De Silo Meubels & Zo. Hij zag dat er in de feestdagenperiode veel werd gekocht in België en Duitsland. ,,Mensen gaan massaal de grens oversteken om..

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.