Ook vorig jaar kon Sinterklaas op een warm welkom rekenen in Woudenberg.
Ook vorig jaar kon Sinterklaas op een warm welkom rekenen in Woudenberg. Klaas Haitsma

Programma intocht Sinterklaas in Woudenberg op 18 november 2023

14 november 2023 om 11:00 Sinterklaas

WOUDENBERG Sinterklaas brengt dit jaar op zaterdag 18 november een bezoek aan Woudenberg. De intocht van de goedheiligman start die middag om 14:00 uur vanaf het gemeentehuis in het centrum.

Door Job van der Mark

De landelijke intocht van de Sint en zijn gevolg is dit jaar in Gorinchem. Honderden kinderen staan daar waarschijnlijk op Sinterklaas te wachten om hem een warm onthaal in Nederland te geven. Daarna breekt voor de Sint drukke tijden aan, want dan moet hij zich razendsnel richting Woudenberg begeven.

Intocht Sinterklaas in Woudenberg

Hoe Sinterklaas in Woudenberg aan zal komen, is allesbehalve duidelijk. Beter gezegd: de details hieromtrent zijn ronduit schimmig te noemen. De Stichting Vrienden van Sinterklaas Woudenberg probeert erachter te komen wat er precies gaat gebeuren, maar op het moment van schrijven is er nog niets over bekend. In de week voorafgaand aan de intocht hoop de stichting wel meer duidelijkheid te kunnen bieden. Houdt daarvoor de website www.vriendenvansinterklaaswoudenberg.nl en de social media-kanalen in de gaten.
Wat wel bekend is, is dat de intocht een ouderwets karakter zal hebben, zoals gebruikelijk van voor de coronajaren. Het feest start om 14:00 uur en eindigt naar verwachting rond 16:30 uur. De route die de Sint & zijn Pieten zullen lopen, zal in ieder geval lang de Parklaan, De Schans, de Dorpsstraat en de Voorstraat voeren. Uiteraard zal Sinterklaas hartelijk welkom worden geheten door burgemeester Magda Jansen.

Meer Sinterklaas in Woudenberg 

De intocht van de Goedheiligman & zijn Pieten is niet de enige activiteit rond het grote Sintfeest in Woudenberg. Een overzicht:

Vrijdag 24 november 19:00-21:00 uur
Lampionnenoptocht vanaf het gemeentehuis
Voor de kleine kinderen is er, inmiddels volgens goed gebruik, een lampionnenoptocht die start bij het gemeentehuis. Kinderen mogen meelopen met een lampion, of iets anders dat licht geeft. Alle creatieve uitspattingen zijn welkom! Uiteraard vieren de Sint & zijn Pieten dit avondfeestje mee. Erna zal de Goedheiligman wel in bed moeten worden gelegd bij Dalhuijsen Slapen & Wonen aan de Voorstraat 41. Want niemand weet precies hoe oud Sinterklaas is, wat we wel weten is dat hij al heel wat jaren meegaat. Goed uitrusten is erg belangrijk op zo’n respectabele leeftijd.

Zaterdag 25 november 9:00-10:00 uur
Sinterklaas wakker maken bij Dalhuijsen Slapen & Wonen
De ochtend na de lampionnenoptocht moet Sinterklaas wakker gemaakt worden en alle kinderen uit Woudenberg zijn welkom om hierbij te helpen. Maar: sporten is heel belangrijk. Voor kinderen, maar zeker ook voor de Sint & zijn Pieten. Daarom organiseren de Pieten deze ochtend een stevig portie ochtendgymnastiek, zodat iedereen fris en fruitig aan de dag kan beginnen.

Zaterdag 2 december 13:00-16:00 uur 
Puzzeltocht, verzamelen bij het Cultuurhuis
Als laatste activiteit heeft de Stichting Vrienden van Sinterklaas Woudenberg een puzzeltocht in en om het centrum georganiseerd. Verspreid door het centrum zijn de Pieten te vinden. Als je de aanwijzingen in de puzzel goed volgt, dan kun je ze allemaal vinden. Alle Pieten geven stempels aan de kinderen die hen weten te vinden. Is de stempelkaart helemaal vol, dan mag je die weer inleveren bij het Cultuurhuis.

Job van der Mark
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie