Afbeelding
Klaas Haitsma

Intocht in beeld: Sinterklaas en Pieten warm onthaald in Woudenberg

Activiteiten

WOUDENBERG De Sint en zijn Pieten werden zaterdag warm onthaald in Woudenberg. Het was gezellig druk met alle kinderen die stonden te wachten op Sinterklaas. De optocht startte aan de Europaweg en maakte een ronde door het dorp. De pieten deelden pepernoten, mandarijnen en zelfs glutenvrije pepernoten uit.

Om 14.00 uur startte de intocht in Woudenberg vanaf de Europaweg. De route liep anders dan normaal. ,,Tijdens de coronajaren ging Sinterklaas samen met zijn Pieten door alle wijken van Woudenberg om drukte te voorkomen in het centrum. Omdat we daar veel positieve reacties op kregen, doen we dat dit jaar weer. Sinterklaas kwam dus niet alleen door de Dorpsstraat en Voorstraat, maar door het hele dorp”, vertelt Ruud. De intocht eindigde om 16.00 uur.

Vrijdag werd bekend dat er alleen Roetveegpieten tijdens de Woudenbergse Sinterklaasactiviteiten aanwezig zullen zijn en geen Zwarte Pieten. ,,De Stichting Vrienden van Sinterklaas is sinds woensdag 9 november geconfronteerd met zeer verontrustende signalen die er op wijzen dat de veiligheid tijdens de intocht in Woudenberg niet gewaarborgd kan worden wanneer deze gehouden zou worden met donker geschminkte Pieten. Ongeacht het aantal. Omdat de veiligheid van de vrijwilligers en het publiek altijd de hoogste prioriteit heeft, en de stichting in de tweede plaats bestaat om de kinderen in Woudenberg een mooi en gezellig Sinterklaasfeest te bieden, heeft het bestuur van de stichting besloten om de intocht van 12 november en alle daaropvolgende activiteiten te laten doorgaan met niets anders dan roetveegpieten.’’ 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie