Vincent Holleman werd benoemd als raadslid voor de SGP en Henk van de Wetering kwam terug als raadslid voor PvdA-GroenLinks.
Vincent Holleman werd benoemd als raadslid voor de SGP en Henk van de Wetering kwam terug als raadslid voor PvdA-GroenLinks. Joke van der Heide

Nieuwe raadsleden beëdigd: ‘Het zal niet makkelijk worden’

Politiek

WOUDENBERG Doordat Henk-Jan Molenaar (SGP) en Moniek van de Graaf (PvdA-GroenLinks) afgelopen donderdag tot wethouder benoemd zijn, was er plaats voor twee nieuwe raadsleden. Vincent Holleman werd benoemd als raadslid voor de SGP en Henk van de Wetering kwam terug als raadslid en werd fractievoorzitter voor PvdA-GroenLinks.

Henk van de Wetering had op de verkiezingslijst bewust een stapje teruggedaan om plaats te maken voor de jeugd. Jikke Wams stond op de tweede plaats en werd gekozen. Doordat het moeilijk bleek om meer kandidaten te vinden voor een hogere plaats op de lijst stond hij derde. Door het succesvolle resultaat van de verkiezingen en het feit dat zijn fractie na 37 jaar weer meedoet in de coalitie, is hij opnieuw aan de beurt en met enthousiasme. ,,Zeker in deze tijd wil je je verantwoordelijkheid nemen. Er is veel te doen en het zal niet makkelijk worden, maar ik heb er zin in. Ik ben trots op het coalitieakkoord en we gaan met een goede ploeg van start.”

Vincent Holleman is nieuw in de raad. Hij is geboren en getogen in Woudenberg. Voor zijn HBO-studie Bestuurskunde heeft hij vier jaar in Amsterdam gewoond. ,,Ik heb ook veel gereisd, maar ik voel mij veruit het meest thuis in Woudenberg.” Met zijn 24 jaar is hij het jongste raadslid. Politiek is belangrijk voor hem. Hij is actief geweest voor de SGP landelijk en werkt voor het ministerie van Landbouw en Voedselkwaliteit. Lokaal was hij bestuurslid en actief als campagneleider tijdens de afgelopen verkiezingen. Hij kiest voor de SGP, omdat het een partij is met een nuchtere kijk op de samenleving met idealen die haalbaar en realistisch zijn. ,,Het gelovige aspect vind ik mooi. Dit vormt de basis van mijn politieke overtuiging, maar hoeft voor mij niet alle vergaderingen expliciet terug te komen. Het beïnvloedt wel al ons handelen. Zijn stap van landelijk naar lokaal voelt voor hem niet als een stapje terug, maar juist een stap omhoog. ,,Als raadslid ben je meer direct met de mensen bezig.”

Door het vertrek van Pieter de Kruif als wethouder en raadslid werd eerder op de avond Jaap Westenberg namens GBW beëdigd. ,,We gaan er een succesvolle periode in de oppositie van maken.”

advertentie