De kandidaten op plek 1 t/m 7.
De kandidaten op plek 1 t/m 7. PvdA-GL

PvdA-GL Woudenberg presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen

30 december 2021 om 12:49 Politiek

WOUDENBERG Dinsdagavond is tijdens de Algemene Ledenvergadering van PvdA-GL Woudenberg de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastgesteld. Ook is het verkiezingsprogramma vastgesteld en er is tevens gekozen voor een nieuw, meer lokaal logo met een prominente plek voor de Woudenbergse haan. ,,Zowel de lijst als het programma en logo laten zien waar PvdA-GL Woudenberg voor staat: een sociale en duurzame partij die stevig is geworteld in Woudenberg.’’ 

,,Wij staan voor de Woudenbergers, hun belangen en de toekomst van ons dorp”, licht de kersvers gekozen lijstaanvoeder Moniek van de Graaf enthousiast toe. Zij stelt: ,,Er is genoeg te doen: de wooncrisis aanpakken, Woudenbergse belangen beter behartigen in de regio en provincie, de energietransitie zo insteken dat Woudenbergers er voordelen uit krijgen en de band tussen gemeentehuis en de Woudenbergers sterker en beter maken. Daar is een andere manier van werken op het gemeentehuis voor nodig. Stem op hetzelfde en je weet wat je krijgt. Maar om ons fijne dorp te behouden, is verandering nodig. Dat moeten we als Woudenbergers met elkaar doen. Samen naar beter.” 

Moniek van de Graaf is door de ledenvergadering voor de tweede keer unaniem gekozen voor de eerste plek op de kandidatenlijst.  Tweede op de lijst is de jonge nieuwkomer Jikke Wams, een geboren en getogen Woudenbergse. Zij is onderzoeker in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht.  

Op de derde plaats staat Henk van de Wetering, voormalig voorzitter van VV Woudenberg, met professionele kennis van sport door zijn functies bij onder andere KNVB  en NOC*NSF. Henk is raadslid voor PvdA-GL sinds 2020.  Op de vierde plaats staat wederom een nieuwkomer; Jasmijn Strootman. Zij is bij veel Woudenbergers bekend als bevlogen vrijwilliger en bestuurslid van Dierenambulance Woudenberg en omstreken.  

Op plek vijf staat Marjolein van Elteren, Statenlid voor GroenLinks in de provincie Utrecht, waar zij de Woudenbergse belangen behartigt.  Op de zesde plaats staat Benny Elferink, directeur Nederlands Gebarencentrum. Benny is in 2018 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijzondere inzet voor vele stichtingen en organisaties voor doven in Nederland.  

Op plaats zeven staat Sierd Smit, voormalig raadslid en huidig commissielid, die ruime politieke ervaring en uitgebreide dossierkennis heeft. Op plaats acht staat de biodiversiteitsspecialist Suzy Bollen, bevlogen lid van Stichting Duurzaam Woudenberg en aanjager van de Heuvelrugtuinen.  

De volledige kandidatenlijst:
1 Moniek van de Graaf
2 Jikke Wams
3 Henk van de Wetering
4 Jasmijn Strootman
5 Marjolein van Elteren
6 Sierd Smit
7 Benny Elferink
8 Suzy Bollen
9 Ahmed Yusuf Ahamed
10 Dana Wams
11 Job van der Mijl
12 Erica Schaper
13 Rachel de Boer
14 Rob Kröber
15 Rosanne ten Wolde
16 Joke Marcus
17 Cor Nagtegaal
18 Herma Makkinga
19 Hans van Oerle

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie