Afbeelding
Provincie Utrecht

Commissaris van de Koning neemt profielschets Woudenbergse burgemeester in ontvangst

22 juni 2021 om 10:41 Politiek

WOUDENBERG De commissaris van de Koning, Hans Oosters, heeft tijdens een buitengewone raadsvergadering in de gemeente Woudenberg de profielschets voor de nieuwe Kroonbenoemde burgemeester in ontvangst genomen.

De gemeenteraad van Woudenberg is op zoek naar een burgemeester die weet wat er in de Woudenbergse samenleving speelt. In de profielschets die in de gemeenteraad op maandagavond 21 juni is vastgesteld wordt gesproken over een betrokken burgemeester, die goed kan luisteren en Woudenberg in de regio goed vertegenwoordigt. De raad wil graag kandidaten met bestuurlijke ervaring, die ook buiten de overheid mag zijn opgedaan. ‘Woudenberg staat de komende jaren voor een aantal uitdagingen en zoekt een burgemeester die hieraan een bijdrage kan leveren’, zo schrijft de raad in haar profielschets.

De burgemeestersvacature is ontstaan door het vertrek van burgemeester Titia Cnossen, die na ruim negen jaar stopt. Sinds 1 juni is Yvonne van Mastrigt waarnemend burgemeester.

PROCEDURE De burgemeestersvacature in de gemeente Woudenberg wordt per 22 juni opengesteld door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De advertentie, de profielschets en de bijbehorende stukken staan vanaf die dag op de website geplaatst.

Naar verwachting kan de nieuwe Kroonbenoemde burgemeester van Woudenberg ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 worden benoemd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie