Yvonne van Mastrigt is per 1 juni waarnemend burgemeester van Woudenberg.
Yvonne van Mastrigt is per 1 juni waarnemend burgemeester van Woudenberg. Provincie Utrecht

Yvonne van Mastrigt waarnemend burgemeester van Woudenberg

18 mei 2021 om 09:08 Politiek

WOUDENBERG Yvonne van Mastrigt is per dinsdag 1 juni waarnemend burgemeester van Woudenberg. De commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, Hans Oosters, zal haar die dag officieel beëdigen op het Huis voor de provincie in Utrecht. Dat heeft de provincie dinsdagochtend bekendgemaakt.

De burgemeestersvacature in de gemeente Woudenberg was ontstaan door het aangekondigde vertrek van burgemeester Titia Cnossen. Zij stopt na ruim negen jaar burgemeester van Woudenberg te zijn geweest. Om te komen tot de benoeming van de waarnemer heeft de commissaris van de Koning vooraf overleg gevoerd met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Woudenberg.

Yvonne van Mastrigt (55) beschikt over ruime en relevante bestuurlijke ervaring. Zij was tot februari dit jaar waarnemend burgemeester van gemeente Stadskanaal. Daarvoor was zij van juli 2018 tot maart 2020 waarnemend burgemeester van Stichtse Vecht. Van 2015 tot 2016 was zij waarnemend burgemeester in Hoorn. Eerder was zij onder meer gedeputeerde in de provincie Groningen (2012 - 2015), burgemeester van Hoogezand-Sappemeer (2009 - 2012) en burgemeester van Winsum (2004 - 2009).

De komende maanden start de procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester. De gemeenteraad van Woudenberg stelt op 21 juni de profielschets vast voor de nieuwe burgemeester. De totale procedure duurt minimaal zes maanden. Naar verwachting kan de nieuwe vaste burgemeester ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 worden benoemd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie