Afbeelding
Foto: Shutterstock

Ondernemers uit Woudenberg kiezen steeds meer voor online marketing

Partnercontent

Niet alleen grote bedrijven richten zich steeds meer op online marketing. Ook lokale ondernemers uit Woudenberg zien de meerwaarde van het toepassen van bijvoorbeeld search engine optimization (SEO). Het is slechts een voorbeeld van een toepassing van online marketing. Naast SEO is ook SEA, search engine advertising een optie. Belangrijk verschil hierbij zit in het feit dat SEO gericht is op het verbeteren van de organisch verkregen posities van een website in de zoekmachine. Daar waar bij SEA voor een korte periode advertentieruimte wordt gehuurd in de zoekresultaten. Veel van deze ondernemers uit Woudenberg kiezen voor de hulp van een webdesign bureau bij de toepassing van online marketing.  

Met een webdesign bureau on-page SEO verbeteren 

SEO wordt vaak opgesplitst in on-page en off-page SEO. Een webdesign bureau kan helpen bij het verbeteren van de on-page SEO-factoren. Je kunt hierbij denken aan het verbeteren van de laadsnelheid van een website, door het aantal afbeeldingen op een pagina te verlagen. Heb je de afbeeldingen allemaal nodig? In dat geval kan het verkleinen, comprimeren van de afbeeldingen een goed alternatief zijn. Bij een CMS, waarvoor Wordpress en Joomla bekende voorbeelden zijn, kiest men vaak voor het gebruik van plug-ins en extensies om de functionaliteit van een website uit te breiden. Vaak blijkt na het ontwerpen van een website dat ze niet allemaal nodig zijn. Het deactiveren en verwijderen ervan versnelt de website. Een bedrijf als HV Media internet marketing vertelt je meer over factoren die invloed hebben op de on-page SEO van je website.

Marketing bureau inschakelen voor linkbuilding 

Naast de on-page SEO-factoren is linkbuilding een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Bij linkbuilding wordt getracht een netwerk van websites op te bouwen, die allen verwijzen naar pagina’s op jouw website. Er zijn verschillende manieren om deze backlinks te vergaren. Denk bijvoorbeeld aan een in-content verwijzing, waarbij men in een gastblog verwijzingen opneemt. Een alternatief is het gebruik van een startpagina, waarop je de link naar je website laat opnemen onder een relevante categorie. Zelf aan de slag gaan met linkbuilding is lastig. Doe je het niet op de juiste wijze, dan schaadt het de posities van je website in de zoekresultaten.

Voeg zelf nieuwe content toe aan je website

Een derde component van online marketing is het toevoegen van content. Ondernemers uit Woudenberg voegen content toe over lokale beurzen en evenementen die zij sponsoren, maar bijvoorbeeld ook over hun producten en diensten. Deze kennisartikelen helpen de website op een steeds breder pallet aan zoekwoorden vindbaar te worden. Aan de basis van het toevoegen van nieuwe content ligt een zoekwoordenonderzoek. Vaak kan een SEO bureau zo’n onderzoek voor je uitvoeren. Het helpt je de meest waardevolle zoekwoorden te vinden. 

advertentie