Afbeelding
Zakelijke lening

De zakelijke lening en andere vormen van bedrijfsfinanciering

2 juli 2020 om 15:19 Partnercontent

Ga je starten met een eigen onderneming. Waarschijnlijk heb je daarvoor meer geld nodig dan je bezit. Je zult dus op zoek moeten gaan naar financiering. Om te beschikken over voldoende geld kun je een zakelijke lening afsluiten bij een bank. Je kunt echter ook kiezen voor een van de andere vormen van bedrijfsfinanciering.
 

Afsluiten van een zakelijke lening bij een bank
Een zakelijke lening sluit je doorgaans af bij een van de bekende Nederlandse banken. Je gaat waarschijnlijk de goedkoopste zakelijke lening aanvragen. Vraag daarom offertes aan bij verschillende banken.

Het leverancierskrediet als vorm van bedrijfsfinanciering
Bij een leverancierskrediet wordt door de leverancier krediet verstrekt in de vorm van een betalingstermijn. Doorgans heeft een leverancierskrediet de duur van een maand. Dankzij het leverancierskrediet komt de liquiditeit van een bedrijf niet in gevaar. In branches als de horeca worden door leveranciers vaak langdurige leverancierskredieten verstrekt. Bedrijven zijn dan verplicht om bij die leverancier goederen te bestellen.
 

Onderhandse lening
Een onderhandse lening is een lening tussen particulieren’ Banken spelen daarbij geen rol. Om onenigheid te voorkomen wordt aangeraden om de gemaakte afspraken op papier te zetten.
 

Achtergestelde lening
Is er sprake van een contractueel vastgestelde achtergestelde lening? Dan wordt bij een faillissement van het bedrijf degene die het krediet heeft verstrekt, de schuldeiser, achtergesteld. Hij neemt bij meerdere schuldeisers de laatste plaats in, en hij loopt dus het risico dat hij het door hem verstrekte krediet niet of slechts gedeeltelijk krijgt terugbetaald.
 

Durfkapitaal
Leningen van particulieren aan bedrijven worden durfkapitaal genoemd. Deze leningen zijn fiscaal aantrekkelijk voor de particulieren. Ze krijgen een heffingskorting op de inkomstenbelasting. Bovendien is het geleende bedrag de eerste acht jaar deels vrijgesteld van vermogensheffing. Dankzij dit durfkapitaal is het voor ondernemers makkelijker om geld te lenen.
 

Starterskrediet UWV en GSD
Overweeg je een bedrijf te starten en heb je een WW-uitkering of een bijstandsuitkering? Dan kun je in aanmerking komen voor een starterskrediet van het UWV of van de sociale dienst. Je moet dit bedrijfskapitaal, in 2019 maximaal €36.762, aanvragen bij het UWV of bij de sociale dienst van je gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie