het eerste kievitsei van onze groep in 2023 Hierbij de foto van het eerste kievitsei gevonden door René Gerritsen
het eerste kievitsei van onze groep in 2023 Hierbij de foto van het eerste kievitsei gevonden door René Gerritsen Henk de Leeuw

René Gerritsen vindt eerste ei

22 maart 2023 om 09:34 Natuur en milieu

WOUDENBERG Het eerste regionale kievitsei is donderdag gevonden door René Gerritsen, vrijwilliger van Weidevogelbescherming ‘De Kiewiet’. Met het vinden van dit kievitsei is het nieuwe weidevogelseizoen voor zo’n vijfentwintig vrijwilligers in de omgeving begonnen. Weidevogelvrijwilligers van onder andere LandschappenNL trekken vanaf nu tot half juni het land in om waar nodig samen met agrariërs nesten te zoeken en te beschermen tegen verlies door landbouwwerkzaamheden.

Op akkerland lopen bijna alle nesten in het voorjaar gevaar door werkzaamheden als ploegen, eggen, inzaaien of mechanische onkruidbestrijding. Bescherming van nesten is daarom hard nodig. Daarnaast is het van belang om grasland te creëren waar de kuikens van weidevogels veilig naar voedsel kunnen zoeken. Dit jaar wordt ook pakket Legselbeheer op gras- en bouwland ingezet om legsels te beschermen tegen landbouwkundige werkzaamheden.

Provinciale Landschapsbeheer en zijn vrijwilligers werken nauw samen met agrarische collectieven en terreinbeheerders. Meer informatie: www.wvbdekiewiet.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie