Afbeelding
Marcel Koch

Woudenbergse supermarkten kampen met enkele lege schappen door blokkades

5 juli 2022 om 13:14 Maatschappelijk

WOUDENBERG De Woudenbergse supermarkten en daarmee hun klanten merken de gevolgen van de boerenblokkades bij een groot aantal distributiecentra in Nederland. Hierdoor geeft bevoorrading van de winkels problemen.

Geurt de Wit, bedrijfsleider bij Albert Heijn, geeft aan dat het best goed gaat. Dit komt doordat zijn winkel bevoorraad wordt door het distributiecentrum in Zaandam. Deze ging vrij snel weer open. Het distributiecentrum is Zwolle is tot gisterenavond laat dicht gebleven. Bij zijn collega’s in die regio ziet hij grote problemen in de winkel.

In Woudenberg heeft hij 25 procent minder vers ontvangen. Vooral het melkschap is best leeg. Ook heeft hij minder kruidenierswaren, oftewel houdbare producten als snoep en bier, ontvangen. Hij hoopt dat het versvak binnen twee dagen weer op orde is. Hij ziet echter wel dat de klanten aan het hamsteren zijn. Gisteren draaide hij veel meer omzet dan normaal op een maandag en ook dinsdagochtend loopt de omzet op.

Hij hoopt dat het niet op het spits gedreven wordt door de overheid en de boeren. Dat leidt namelijk tot het weggooien van verse goederen, die klaarstaan in de distributiecentra. ,,Zo ver moeten we het niet laten komen. Ik heb moeite met voedselverspilling.”

Bij Hoogvliet Woudenberg vallen de problemen ook mee. Een medewerker vertelt dat op maandag alle vrachtwagens zo vroeg waren vertrokken dat er nog geen boerenblokkades waren. Vandaag verwacht zij dat de levering met twee uur vertraging binnen zal komen.

De Jumbo-organisatie is hard geraakt door de boerenblokkades. Op vijf van de zes distributiecentra waren blokkades. Patrick Kolfschoten laat weten dat er problemen zijn bij het melkschap en de groenteafdeling. Ook is minder vlees geleverd dan normaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie