Woudenbergse melkveehouder Jan van de Lagemaat: ‘Laat mij lekker doorboeren’

22 jun, 10:11 Maatschappelijk Marcel Koch
Jan van de Lagemaat: ,,Van de boomblaadjes kunnen we niet eten.''
Jan van de Lagemaat: ,,Van de boomblaadjes kunnen we niet eten.''

WOUDENBERG Het kabinetsplan voor stikstofreductie is bij melkveehouder Jan van de Lagemaat uit Woudenberg slecht gevallen. ,,Het is nog erger dan ik had gedacht.’’ Nog nooit in zijn lange bestaan als boer verliet Van de Lagemaat zijn erf om actief aan een boerenprotestactie deel te nemen. Maar nu acht hij de kans groot dat hij vandaag op de landelijke demonstratie in Stroe aanwezig is. ,,Want de plannen die nu op tafel liggen slaan werkelijk nergens op’’, zegt de melkveehouder en oud-SGP-raadslid onomwonden. 

Van de Lagemaat hoopt dat politiek Den Haag zijn verstand terugkrijgt. ,,Maar gezien de politieke werkelijkheid en de vasthoudendheid waarmee het stikstofbeleid is gepresenteerd, zie ik dat niet gebeuren. Als dit kabinetsplan tot uitvoering komt, betekent dat een kaalslag op het landschap. Slapeloze nachten heb ik niet, daarvoor ben ik te nuchter. Maar het wordt er zeker niet leuker op. Ik heb ..

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.