Meisje met de parel
Meisje met de parel Drs. Nelly Spanjersberg

Lezing over het werk van Johannes Vermeer bij Senioren Belangen

7 april 2023 om 08:55 Lokaal Deel je nieuws

Senioren Belangen heet u van harte welkom op vrijdag 21 april om 14.30 uur in MFC De Schans

Drs. Nelly Spanjersberg, kunsthistoricus uit Scherpenzeel, zal een presentatie geven over het werk van Johannes Vermeer.

Johannes Vermeer was een Nederlands kunstschilder in de Gouden Eeuw. Vermeer wordt geprezen als een van de grootste schilders uit de zeventiende eeuw. Vermeer had een voorkeur voor tijdloze, ingetogen momenten. Hij blijft raadselachtig vanwege de onnavolgbare kleurstelling en het verbijsterende lichtgehalte.

Het werk van de schilder Vermeer staat momenteel volop in de belangstelling en is te bewonderen in het Rijksmuseum te Amsterdam. 

Drs. Nelly Spanjersberg zal op 21 april in het MFC de Schans te Woudenberg aanwezig zijn om, onder het genot van een hapje en een sapje, ons mee te nemen naar de tijd waarin Johannes Vermeer leefde en werkte.

Aanvang: 14.30 uur.

Kosten   : voor leden gratis, voor niet leden € 5,00 

Aangezien er een maximum aantal mensen is toegestaan willen wij graag weten hoeveel bezoekers wij kunnen verwachten. Daarom verzoeken wij belangstellenden die niet lid zijn van Senioren Belangen zich aan te melden bij Ada Bontekoning tel.033-2862966.

Voor meer informatie over de activiteiten van Vereniging Senioren Belangen Woudenberg Scherpenzeel Renswoude zie website: www.seniorenbelangen.net of bel Jan Harskamp 033-2863461.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie