koffie drinken na gedane arbeid
koffie drinken na gedane arbeid Hannie van de Veen

Opschoondag zwerfvuil in Woudenberg

26 maart 2019 om 08:18 lokaal

WOUDENBERG Afgelopen zaterdag was weer de jaarlijkse Opschoondag waarbij Nederlanders met elkaar hun omgeving schoon maken. Vaste deelnemers zijn in Woudenberg de bewoners van Ekris en de medewerkers van Albert Heijn. Meestal werkt de gemeente samen met het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA, maar dit jaar liep dit anders dan andere jaren. De ene groep had wel hesjes, handschoenen, vuilniszakken en afvalgrijpers en de andere groep ondanks hun aanmelding niet. Ook kreeg niet elke groep de bijbehorende slagroomtaart.

Langs Ekris verwijderen bewoners samen al jarenlang zwerfvuil uit berm en sloten. Ruim twintig deelnemers en acht kinderen deden nu mee. Oud-wethouder Zandbergen organiseert dit elk jaar: ,,Er lag minder zwerfvuil dan anders dus waren we snel klaar. In de schuur van Herbert en Erna de Kruif konden we toen aan de koffie. Misschien gooien mensen minder vuil van zich af? Het was erg leuk dat ook nieuwe Ekrisbewoners zich aansloten en zo gelijk kennis maakten met de buurt. We gaan overleggen of we eventueel een groter gebied kunnen doen."

Medewerkers van Albert Heijn toonden hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en verzamelden het zwerfvuil in een deel van de Dorpsstraat en op de parkeerplaats bij de winkel. Helaas zijn kauwgomresten nauwelijks te verwijderen.

Bij het JOP-huisje aan het Westerwoud kwam wethouder Pieter de Kruif in actie met onder andere jongerenwerker Reinier van Santen, buurtbewoner Adriaan Bos en jongeren om het JOP-huisje te schuren en te verven. ,,Leuk om te zien dat buurtbewoners en jongeren zo in contact komen." Kinderburgemeester Rosa verzamelde er samen met twee vriendinnetjes zwerfvuil. De gemeente zorgde voor spullen. Reinier en Tim: ,,Meerdere groepen gebruiken het huisje dat vaak vies is. De één ruimt wel op en de ander niet.'' Er werd voor gekozen om nu eerst de buitenkant op te knappen. Na de klus was er een broodje knakworst in plaats van slagroomtaart.

Afbeelding
Medewerkers van Albert Heijn verzamelden het zwerfvuil bij de winkel.
 de slagroomtaart van ROVA smaakte weer prima!
Afbeelding
Afbeelding
allemaal de handen uit de mouwen steken
voor het verven wordt er geschuurd
Rosa en haar vriendinnen op zoek naar zwerfvuil
Rosa Kelder en Pieter de Kruif
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie