Afbeelding
Vitus Ontwikkeling

Gemeente positief over gezamenlijk plan Kostverloren

26 februari 2019 om 06:41 lokaal

WOUDENBERG Vitus Ontwikkeling BV, De Bunte Vastgoed en Koppel BV hebben het plan voor de verdere ontwikkeling van het centrum van Woudenberg op verzoek van het college samen uitgewerkt. Er is nu sprake van één gemeenschappelijk plan voor de omgeving Kostverloren dat ook in delen te realiseren is.

Joke van der Heide

Het college geeft aan dat zij vertrouwen heeft in de samenbundeling van lokale kennis en krachten. ,,Het idee dat er ligt zal volgens ons een mooie bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het centrum.

FACILITEREN Er is nog wel een groot aantal onzekerheden. Samen met de initiatiefnemers, maar ook in overleg met directe omwonenden en belanghebbenden, gaan we aan de slag om de plannen concreet te maken. Als gemeente willen wij hierbij zoveel mogelijk faciliteren", aldus een woordvoerder.

Supermarkt Albert Heijn wil naar de Dorpsstraat 13. Het eerste plan is aangepast aan de wens van Albert Heijn om geen woningen op het pand te realiseren, maar een kantine- en kantoorfunctie en onder het gebouw een parkeergarage. Dit planonderdeel kan Albert Heijn zelfstandig ontwikkelen.

Voor de invulling van de oude locatie wordt gedacht aan woningen op de verdieping en horeca op de begane grond. Deze nieuwe functie past binnen de bestaande parkeerbalans.

RISICO'S Het plan voor de Hema is om het pand naar voren te plaatsen op het huidige parkeerterrein. Ook hier staan op de verdieping woningen gepland. Dit planonderdeel vraagt om een oplossing voor het parkeren.

Nieuwbouw evenwijdig aan de Geerensteinselaan met detailhandel beneden, wonen op de verdieping en een parkeerkelder moet deze parkeerproblematiek oplossen. Dit planonderdeel kent veel risico's, aangezien er veel eigenaren bij betrokken zijn en de hoge kosten van de parkeervoorziening.

MEERDERE EIGENAREN Het laatste planonderdeel is om het appartementengebouw Kostverloren te slopen. Voor bewoners, huurders van Vallei Wonen, wordt gedacht aan alternatieve woonruimte op het Julianaplein. Op de plek van het pand komt een ruimte voor mogelijk Aldi met een parkeergarage en woningen op de verdieping. De bestaande Aldi en de naastgelegen panden aan de Dorpsstraat worden gesloopt. Hiermee ontstaat ruimte voor een plein met een paviljoen.

Dit onderdeel kent veel risico's. Het gaat om meerdere eigenaren, waaronder Aldi en Vallei Wonen en de vraag is of de sloop van de panden en de parkeergarage financieel haalbaar is. De gemeente geeft aan dat een parkeergarage een dure oplossing is, welke ook een beheervraagstuk kent. Zelf is de gemeente geen voorstander om het eigendom en het beheerstuk op te pakken.

LASTIG Volgens de gemeente is er in basis sprake van een plan dat past in de structuurvisie. Maar ook van een plan met een groot aantal afhankelijkheden. De gemeente wil zeker stellen dat niet alleen de (financieel) eenvoudige onderdelen gerealiseerd worden, maar ook de lastigere onderdelen.

Om te voorkomen dat er langdurige sprake is van een ongewenste situatie met of een te kort aan parkeerplaatsen, leegstand van panden of half afgebouwde panden.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie