Afbeelding
Hannie van de Veen

'Een keer in de week lekker meppen, heerlijk'

28 september 2018 om 16:05 lokaal

WOUDENBERG Een tiental enthousiaste senioren komt maandagmiddag naar de Camp om recreatief met elkaar te badmintonnen. Deze groep valt niet onder de Stichting Welzijn Ouderen (SWO), maar hoort bij de badmintonvereniging.

De dames en heren willen deze laagdrempelige mogelijkheid om te sporten en te bewegen graag onder de aandacht brengen en hopen dat meer mensen hun gezellige groep komen versterken.

GEEN COMPETITIE Tijdens de eerste training na de vakantie vertellen ze: ,,We vormen een super gezellige groep en komen echt om recreatief te sporten. We spelen best fanatiek, maar geen competitie. We beginnen altijd met even inslaan en daarna worden er wedstrijdjes gespeeld van twee tegen twee.

We gebruiken de nieuwe puntentelling en spelen tot 21 punten. Het enige verschil met andere badmintonners is dat we wat vaker zitten om even uit te blazen. Het is gewoon een leuke hobby. Meestal zijn we er allemaal. Zelfs zieken of mensen die geblesseerd zijn, komen even voor de gezelligheid en voor de sociale contacten. Als er iets te vieren valt dat doen we dat altijd."

LEKKER MEPPEN Leny Jurgens voegt eraan toe: ,,Het is heerlijk ontspannend om een keer in de week even lekker te meppen!" Volgens de badmintonners is het een groot voordeel dat hun training 's middags plaatsvindt: ,,Je hoeft niet door het donker en bent voor het eten weer thuis."

De nieuwe voorzitter van de Badmintonvereniging Ria van Bemmel: ,,Iedereen is welkom om te komen kijken en gratis vijf keer mee te spelen. Wel is het handig om gemakkelijk zittende kleding aan te doen en sportschoenen met witte zolen. Rackets zijn hier aanwezig. Wie besluit om lid te worden, betaalt 80 euro per jaar voor ongeveer veertig weken badminton, elke maandag van 15.30 tot 17.00 uur. We zijn nog aan het kijken of iemand de groep wil komen coachen." Meer informatie: www.bvwoudenberg.nl of bij Ria van Bemmel 06-12063135

Een tiental senioren komt maandagmiddag naar de Camp om recreatief te badmintonnen.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie