Afbeelding
Hannie van de Veen

Fietstocht door dorp nieuw onderdeel

19 september 2018 om 16:07 lokaal

Verkeersweek Jan Ligthartschool

WOUDENBERG Veel basisscholen houden elk jaar een verkeersweek. Van 10 tot en met 14 september was de verkeerscommissie van de Jan Ligthartschool, bestaande uit Saskia Vermaas, Claudia Zwart, Darja Krober, Ellen Way, Janneke Smit en Nanda Dorrestijn, hier druk mee. Voor de ramen van de school maakte groep 4 versierde letters om de week aan te kondigen.

Saskia Vermaas: ,,Elke school verzorgt tijdens het jaar een verkeersactiviteit voor alle scholen. De verkeersouders van alle scholen overleggen hierover. De Griftschool organiseert de verkeersexamens, de Olijfboom en de Wartburg doen het skeltercircuit, de Julianaschool zorgt voor voorlichting van de NS in de klas en de Jan Ligthartschool regelt de fietscontroles. Een nieuw onderdeel is dit jaar een fietstocht door het dorp om kinderen van groep 6 voor te bereiden op het praktijkexamen in groep 7. De Wartburg organiseert dit. Het viel dit jaar toevallig precies in onze verkeersweek."

Maandag begonnen groep 1 en 2 met een fietsparcours op het schoolplein. Op dinsdag versierde groep 3 hun fiets. Woensdagochtend oefenden groep 1, 2 en 3 in de regen het oversteken van een straat o.l.v. ouders voor een oversteekdiploma. De route voerde zowel door de omringende woonwijk als langs winkels in het dorp. Bij groep 5 en 7 werd donderdagmiddag de verkeerskennis getest d.m.v. een loopspel. Op vrijdag stond de dag in het teken van het programma Streetwise van de ANWB. Elke groep deed op school, in de Camp of op het parkeerterrein van de Camp een onderdeel hiervan. Groep 5 en 6 leerden over de remweg van een auto en de reactietijd van de bestuurder door op de bijrijdersstoel van een lesauto een noodstop te maken. Groep 7 en 8 trainden hun praktische fietsvaardigheid op een parcours met manoeuvres zoals slalom, over schuine stukjes fietsen en over je schouder kijken.

Tijdens de verkeersweek werden kinderen gestimuleerd lopend of fietsend naar school te komen. Daarmee konden ze een wisseltrofee 'Op Voeten en Fietsen' winnen. Ook was er een kleurwedstrijd en een vlogwedstrijd. Elke groep mocht een vlog inleveren.

Kinderen worden gestimuleerd lopend naar school te gaan. Bij het oversteken krijgen ze hulp.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie