Afbeelding
Hannie van de Veen

Opening van groepsexpositie de Kunstberg: ‘Feest van verschil in galerie’

Evenementen

WOUDENBERG Wethouder Monique van de Graaf opende zaterdag 14 januari om 16.00 uur de jaarlijkse groepsexpositie van galerie de Kunstberg. 

De expositie, die een is ‘Feest van verschil’ is genoemd, duurt tot 15 februari. Doordat er dertien kunstenaars met heel verschillende technieken laten zien wat ze maken, is het een afwisselende expositie geworden met zowel fotografie, glaskunst, beeldende kunst, werkstukken met of van textiel als schilderijen. 

Wie vaker exposities van de Kunstberg bezoekt, herkent bij sommige kunstwerken de maker, maar ook zijn er verrassingen te bewonderen. Wethouder Van de Graaf benadrukte in haar openingsspeech dat juist het verschil tussen kunstwerken de essentie van kunst is en dat dit voor grote diversiteit zorgt. Ze hoopte dat ook jongeren zich door deze expositie aangespoord voelen om aan de slag te gaan en zich aan te melden als kunstenaar. Binnenkort is er een expositie waaraan iedereen die iets maakt kan deel nemen.

De keuze om tijdens de expositie een film te vertonen waarin elke deelnemende kunstenaar in één minuut iets over het tot stand komen van zijn of haar kunstwerk vertelt, was volgens de organisatoren bijzonder geslaagd. Eefje van Bree monteerde de filmpjes tot één geheel.

Voor deze expositie kon elk deelnemer van de Kunstberg vijf werken inleveren. Dat mocht zowel nieuw werk zijn als al langer geleden gemaakt werk. Gusta Boodt en Krista Israel maakten bij het inrichten van de tentoonstelling daaruit een keuze om zo tot een passende expositie te komen. Van sommigen hangen of staan er twee kunstwerken. 

Ad Noorlander, An Hong, Dery Timmer, Esther van Veldhuijzen, Ellen van Beeck. Els van der Burgh, Gusta Boodt, Inger Israel, José van Zuijlen, Krista Israel, Martin Vermeul, Myrtille Offermans en Werner van der Burgh. Boodt en Israel hopen dat velen de komende weken gebruik van de mogelijkheid om kunst van verschillende kunstenaars bij deze expositie te bekijken.

Afbeelding
Afbeelding
Wethouder Monique van de Graaf opende de groepsexpositie van de Kunstberg.
Afbeelding
advertentie
advertentie