Anita Vlam ontvangt een boeket van Ellen van Beeck en Martin Vermeul.
Anita Vlam ontvangt een boeket van Ellen van Beeck en Martin Vermeul. Hannie van de Veen

Opening expositie de Kunstberg

16 januari 2019 om 16:57 lokaal

WOUDENBERG Vele genodigden, familie en bekenden van de 19 exposanten van de jaarlijkse groepsexpositie 'Verwondering' bij de Kunstberg in de vernieuwde en uitgebreide galerie op de eerste verdieping waren bij de opening aanwezig. Wethouder Anita Vlam verrichte voor de eerste keer de opening van de expositie. Ze was verrast door al het moois en de variatie die er te zien was. Als dank ontving ze een boeket bloemen.

Voor deze expositie had elke kunstenaar speciaal werk vervaardigd of ingestuurd. De titel slaat op de verwondering die er zowel bij de kunstenaars als bij het publiek leeft over wat en hoe iets gemaakt wordt. Er zijn tekeningen, schilderijen, grafisch werk, fotografie, glaskunst, gemengde technieken, keramiek, beeldhouwwerk, textielkunst, moderne vormgeving en ikebana te bewonderen. Omdat voorzitter Wils van der Steen niet aanwezig was nam Angela van Iersel de honneurs waar om Martin Vermeul te bedanken die voor de laatste keer betrokken was bij de organisatie van de expositie. ,,We zullen hem missen want met zijn lengte kon hij gemakkelijk schilderijen mooi recht op hangen. Wat we ook zullen missen is zijn consequente Engelse uitspraak van het woord 'gallery' in plaats van 'galerie'. Daarnaast zullen we zijn rusteloze ontspannenheid voorafgaand aan een expositie missen. Met iedereen knoopte hij een praatje aan. Nu krijgt hij meer tijd voor andere bezigheden." Martin ontving een boeket bloemen en een fles drank voor al zijn inzet en reageerde: ,,Ook al stop ik met het organiseren van de exposities, jullie zijn nog niet van me af! Aan de Open Atelier Route en de buitenschilderweek blijf ik meedoen."

De expositie is tot en met 2 maart te bewonderen tijdens de openingsuren van het Cultuurhuis. De kunstenaars hopen op veel publiek. Informatie: www.dekunstberg.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie