Afbeelding
Schimmel 1885

Zo steun je de lokale horecaondernemer tijdens de feestdagen!

16 december 2020 om 07:53 Corona

WOUDENBERG De meeste restaurants in Woudenberg beleefden na de eerste sluiting vanwege de corona-uitbraak in maart een goed lopende zomer. Half oktober moesten ze opnieuw noodgedwongen de deuren sluiten. Deze kerst bieden veel restaurants de mogelijkheid aan om speciale kerstgerechten af te halen of te bezorgen. Lees hier hoe Woudenbergse restaurants gesteund kunnen worden deze kerstperiode.

De Weistaar

Alles aan doen om er een mooi jaar van te maken

,,We hadden heel veel boekingen staan voor 2020 en we hadden er erg veel zin in. Helaas werd er al snel roet in het eten gegooid. Zakelijk gezien is het een somber jaar geweest. Het is verdrietig dat onze omzet enorm gedaald is, maar daar kan niemand iets aan doen. We proberen daarom altijd positief te blijven en onze creativiteit aan te wakkeren om weer nieuwe ideeën te bedenken. Als ik terugkijk hebben we wel echt gedaan wat we konden wat betreft creativiteit. Zo konden mensen afgelopen zomer bij ons dineren in het weiland. Dat was een heel groot succes en ook ontzettend leuk om te doen. Sinds de sluiting in oktober zijn we ons vooral gaan richten op kerstpakketten. Zo hebben we ook de 1,5 meter-doos in het leven geroepen. Dat is ontzettend goed ontvangen en daar is veel vraag naar. Daar zijn we best wel trots op en dat geeft ons weer energie om door te gaan. Ook zijn we aan het kijken of we rondom oud en nieuw leuke nieuwjaarspakketten kunnen aanbieden. Rondom kerst kunnen mensen bij ons terecht voor allerlei verse gerechten. Zo hebben we de luxe vleessalade, luxe zalmsalade en luxe eiersalade. Daarnaast hebben we een proeverij van verschillende voorgerechten, brood met smeersels en merken we dat de luxe borrelhapjes erg in trek zijn.’’

,,De gerechten zijn allemaal lekker, maar de luxe borrelhapjes zijn toch wel mijn favorieten. We merken dat mensen deze voor verschillende gelegenheden gebruiken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld bij de borrel geserveerd worden, maar ze kunnen ook gebruikt worden als voorgerecht.’’ Meer informatie over de verschillende gerechten is te vinden op www.weistaar.nl/catering. Bestellingen kunnen gedaan worden via info@weistaar.nl of via het bestelformulier bij de receptie. ,,Voor 2021 hopen we natuurlijk dat we in de loop van het jaar weer open mogen en gasten mogen ontvangen op een veilige manier’’, blikt Ria vooruit. ,,Het is heel cliché, maar ik hoop dat iedereen gezond mag blijven en dat we iedereen weer snel bij ons mogen ontvangen. We gaan er alles aan doen om er een mooi jaar van te maken.’’ In tegenstelling tot het horecagedeelte is de landwinkel wel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kunnen er via de webshop bestellingen gedaan worden die thuis worden gebracht.

(Artikel gaat verder onder de foto).


Weistaar

De Sous-Chef

Onze gerechten rondom kerst zijn net iets feestelijker

,,Het jaar 2020 was wel een achtbaan’’, blikt Christina van Rinsum, eigenaresse van De Sous-Chef, terug op afgelopen jaar. ,,We zijn heel blij met alle mensen die het afgelopen jaar bij ons besteld hebben en ook nu blijven bestellen. Het is fijn om in een dorp te zitten waar mensen elkaar steunen. Het is een jaar met teleurstellingen geweest, maar uiteindelijk moet je door. Voor jezelf, maar ook voor elkaar. Je moet doorzetten, kijken naar de mogelijkheden die je wel hebt en vooruitstrevend zijn. Als ik terugkijk was het een jaar van ups en downs, maar ik heb 2020 niet als iets heel negatiefs ervaren. Het is wat het is. De maatregelen accepteren en weer doorgaan.’’

,,Op het moment zijn we nog niet heel erg bezig met het nieuwe jaar. Voor nu ligt onze focus op de kerst en oud en nieuw. We hopen natuurlijk dat we zo snel mogelijk weer open mogen, maar ondertussen blijft ook het bezorgen aan huis voor ons belangrijk, dat zal ook na de coronaperiode zo blijven.’’

De Sous-Chef is rondom kerst en oud en nieuw alle dagen geopend. Het speciale kerstmenu is beschikbaar van 24 t/m 27 december. De voor- en tussengerechten worden tussen 14.00 en 16.00 uur thuisbezorgd. De hoofdgerechten worden ‘s avonds om de gewenste tijd aan huis bezorgd.

,,De gerechten die wij rondom kerst aanbieden zijn net ietsje feestelijker dan normaal. Zelf zou ik het Sous-Chefmenu aanbevelen. Dit is een 3-gangenmenu met een proeverij als voorgerecht, de Chateau Briand (ossenhaas) als hoofdgerecht en als nagerecht een grand dessert. Het menu kan ook uitgebreid worden naar 4 gangen. Ik kan zelf altijd moeilijk kiezen in een restaurant, maar dit menu heeft van alles wat.’’ Het kerstmenu is te bestellen via info@desouschef.nl of via 033-286 2286. Meer informatie over de gerechten is te vinden op www.desouschef.nl/kerst. ,,Op Oudjaarsdag bieden we onder andere leuke borrelplateaus en op Nieuwjaarsdag, toch wel de nationale bankhangdag, bezorgen we ook maaltijden aan huis.’’

,,Maak er samen hele fijne feestdagen van’’, roept ze Woudenbergers op. ,,Blijf gezond, hopelijk kunnen we elkaar daarna weer snel zien.’’

(Artikel gaat verder onder de foto).


Sous-Chef

Schimmel 1885

De steun uit het dorp is hartverwarmend

,,Het leuke aan afgelopen jaar vond ik dat, toen we van juni tot oktober even open mochten, het meteen reuze druk was’’, vertelt Corné Kleverlaan van Schimmel 1885. ,,Je merkt dat mensen het je enorm gunnen. De meeste mensen bleven toch in het dorp en gingen in Woudenberg lunchen, eten of het terras op. Die steun heeft ons heel goed gedaan. Ook alle kaartjes en bloemen, dat was echt ongelofelijk. Heel leuk dat mensen je een hart onder de riem willen steken. Ook nu we weer gesloten zijn merk je dat de bestellingen binnen komen.’’

,,Ik werk inmiddels 35 jaar in de horeca en ik ben nog nooit met kerst vrij geweest. Normaal zijn dat drukke avonden voor ons, nu is dat even anders.’’ Al is het restaurant zelf niet geopend, er kunnen tijdens de kerstdagen verschillende menu’s en gerechten afgehaald worden. Zo bieden ze een 5-gangenmenu aan, een brunchbox, luxe salades, een tapasbox en een gourmetbox. De verschillende boxen en menu’s kunnen ook gecombineerd worden.

,,Zelf heb ik het 5-gangen menu besteld, echt een aanrader. Je kunt er een heerlijk avondvullend programma van maken en ook lekkere bijpassende wijn bij bestellen. Zo kun je lekker uitpakken. Alle gerechten zijn koud wanneer ze opgehaald worden. Mensen kunnen dus zelf bepalen hoe laat ze uiteindelijk gaan eten. Het eten is binnen een handomdraai warm te maken. Een kind kan de was doen, zelfs ik kan het. En als er iets is wat ik niet kan, is het koken.’’

,,Ik verwacht dat het nog wel even duurt voordat we weer open mogen’’, blikt Corné vooruit. ,,Rondom Valentijnsdag is het heel druk. Dan versieren we het hier ook allemaal, heel leuk. Ik hoop dat we tegen die tijd weer open kunnen, al is het met meer maatregelen. We willen zo graag ons normale ritme terug, dat horen we van iedereen. Horeca is een sociaal beroep en die contacten missen we ontzettend.’’

Tot slot heeft Corné nog een kerstboodschap voor de Woudenbergers: ,,Laten we 2020 maar zo snel mogelijk vergeten. Dat 2021 maar een gezond, bijzonder en bruisend jaar mag worden. Wees verstandig, blijf gezond en blijf die afstand houden.’’

(Artikel gaat verder onder de foto).

Ribhouse Texas

Het is voor ons allemaal een heftig jaar geweest

Ook Ribhouse Texas heeft voor de feestdagen een speciaal menu samengesteld. Zo bieden zij een homecookingbox aan met een 3 of 4-gangen menu dat zelf samengesteld kan worden. De gerechten hoeven alleen nog opgewarmd te worden in de oven of in een pan. ,,Om het nog makkelijker te maken doen wij er een handleiding bij zodat iedereen een heerlijk en smakelijk gerecht kan serveren’’, vertelt Sandra Eppink. Ook is er een gourmetbox te verkrijgen. Daarnaast is de keuken op Eerste Kerstdag tot 17.00 uur en op Tweede Kerstdag tot 20.00 uur geopend om ook van het normale menu te bestellen. ,,Als ik zelf zou mogen kiezen, zou ik voor de homecookingbox gaan. Lekker thuis aan een mooie gedekte tafel. Er is keuze uit allerlei verschillende gerechten, zoals als hoofdgerecht beef Wellington, vega Wellington, een wildstoofpot en een zalmkabeljauwrollade.’’

,,We hebben gelukkig een mooie zomer gehad met lekker weer toen we weer open mochten. Het was leuk dat iedereen, zowel vaste als nieuwe gasten, ons wisten te vinden. Verder is het voor ons, voor onze collega’s en voor onze leveranciers een heftig jaar geweest. Uiteindelijk zijn we bijna 8 maanden dicht geweest, dat is haast onwezenlijk. Gelukkig zijn we allemaal gezond, dat is het belangrijkste. Samen met ons team staan we sterk, dat is heel erg fijn.’’ Verder hoopt zo dat ze in het nieuwe jaar zo snel mogelijk weer open kunnen, al is het met een beperkt aantal gasten. ,,We willen graag weer normaal ons werk kunnen doen en hetzelfde geldt voor ons personeel, die maken ook niet de uren die ze willen maken.’’

,,Blijf allemaal gezond’’, roept Sandra de inwoners van Woudenberg op. ,,We gaan er met z’n allen wel komen. Samen maken we er een mooie kerst en oudjaar van. In 2021 gaan we weer knallen.’’

De verschillende gerechten kunnen besteld worden via 033-286 1281 of via www.e-food.nl/woudenberg/ribhouse-texas-woudenberg. Het kerstmenu kan besteld worden tot maandag 21 december. De afhaal- en bezorgtijden rondom kerst zijn als volgt: 24 december van 14.00 tot 20.00 uur, 25 december (Eerste Kerstdag) van 14.00 tot 17.00 uur, 26 december (Tweede Kerstdag), 27, 28, 29 en 30 december van 14.00 tot 20.00 uur.

(Artikel gaat verder onder de foto).


Vakfotografie Westerduin

Proathuus Barom

Gelukkig dachten veel mensen met ons mee

Het zat hem op zijn zachtst gezegd niet mee. Marco Rommers was nog bezig met de voorbereidingen van de opening van zijn Proathuus Barom aan de Nieuwe Poort, toen het coronavirus ook in Nederland toesloeg. Uiteindelijk zou hij zijn zaak op 17 maart openen, maar op 15 maart kondigde het kabinet de sluiting van alle horeca af.

Extra lastig was dat voor hem, zo vertelde hij eerder aan De Woudenberger. ,,Het valt niet mee om maandenlang geen inkomen te hebben als je niet kunt starten. Veel zaken gingen failliet. Gelukkig dachten veel mensen en veel leveranciers met ons mee of stelden rekeningen uit.’’

Met het oprichten van zijn zaak kwam voor hem een droom uit. ,,Dit horecawerk is mijn passie. Hier heb ik altijd van gedroomd. In Woudenberg was nog niet zo’n zaak dus toen ik de kans kreeg om hier een eigen zaak te beginnen ben ik daar in gestapt’’, zo liet hij optekenen. Proathuus Barom bleek de afgelopen zomer overdag een uitkomst voor vooral koffiedrinkers, wandelaars, fietsers en zakenlieden. ‘s Avonds werden feesten, buffetten of walking dinners op locatie bij mensen thuis verzorgd. Dat alles ligt nu stil. Rommers heeft daarom onder meer een afhaalservice opgezet. Die is actief van donderdag tot en met zondag.

Het bestellen van een lunch (met broodjes en soep), plate-gerechten (van oosterse kipstukjes tot onder meer varkenshaasmedaillons en victoriabaars) kan via een formulier op de website barom.nl of telefonisch via 033-737 0350.

Speciaal met het oog op de kerstdagen is volgens Rommers ,,een heerlijke kerstbrunch’’ te bestellen. Die is te verkrijgen tot en met dinsdag 22 december en bestaat uit diverse broodsoorten met jam, kruidenboter en roomboter; verse jus d’orange en een flesje prosecco, allerlei kaassoorten en vleesbeleg, huisgemaakte tomatensoep, warme gerechten als gehaktballetjes in tomatensaus en kalfsragout en roerei. Het dessert is huisgemaakte ‘Rocky road’.

De kerstbrunch is af te halen op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 december tussen 10.00 en 14.00 uur.

(Artikel gaat verder onder de foto).


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie