Afbeelding
PR

Burgemeester verklaart hoge besmettingscijfers Woudenberg: ‘Uitbraken bij middelbare school’

9 december 2020 om 08:17 Corona

WOUDENBERG Het aantal coronabesmettingen in Woudenberg is de afgelopen twee weken sterk gestegen. De GGD meldt dat er in totaal 127 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Met deze stijging hoort Woudenberg, samen met Scherpenzeel, Bunschoten en Vught, tot de top vier van gemeenten met relatief de hoogste stijgingen. 

Volgens de GGD lopen de meeste mensen het coronavirus op in hun privé-omgeving. Burgemeester Titia Cnossen licht toe dat 20 procent van de besmettingen voorkomen bij gezinnen. Jongeren van 12 tot 18 jaar brengen via de middelbare school de besmettingen binnen bij hun gezin. 

Om het virus weer onder controle te krijgen en straks weer meer vrijheden te krijgen, benadrukt de burgemeester dat het belangrijk is om je aan de regels te houden. ,,Hoe lastig ook, houd 1,5 meter afstand en kom niet met te veel mensen samen.” De gemeente zal lokaal geen extra maatregelen nemen, maar het landelijk beleid volgen. Wel zal de gemeente meer inzetten op communicatie om mensen op te roepen de maatregelen te blijven volgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie