Afbeelding
Dierenambulance Woudenberg en Omstreken

Dierenambulance Woudenberg brengt ontsnapte schapen in veiligheid

25 november 2020 om 09:40 Dieren

WOUDENBERG De Woudenbergse dierenambulance kreeg dinsdagmiddag rond half 5 een melding dat er schapen op de Barneveldsestraat in Scherpenzeel liepen, een N-weg waar 80 km gereden mag worden. Dertig dieren waren ontsnapt uit hun omheining en de weg overgestoken. 

,,Vijf schapen liepen op hun gemak over de weg. Het lukte omstanders om de schapen in twee groepen achter schrikdraad en de rest in op een open weiland zo goed als veilig te stellen’’, vertellen vrijwilligers van de dierenambulance. De chauffeur en bijrijder van de dierenambulance die onderweg waren, hadden ondertussen contact met de meldkamer van de politie. Bij aankomst werden de schapen door verschillende omstanders in het weiland gehouden en dankzij de meldkamer kwam ook Rijkswaterstaat een helpende hand bieden. Met de ambulance aan de ene kant en Rijkswaterstaat aan de andere kant konden de schapen ondanks de spits veilig oversteken. 

,,Gelukkig hebben de meeste van onze vrijwilligers incident management gevolgd en weten hoe ze een weg moeten afzetten’’, reageert Jasmijn Strootman van Dierenambulance Woudenberg. ,,Hierdoor hebben wij een vrijstelling om ook te mogen handelen op de snelweg en een 80 km weg.’’

Bron video: Dierenambulance Woudenberg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie