Afbeelding
Robin Weidner

Van ecoprinten op je eigen T-shirt tot zelf speelgoed maken op De Heygraeff

6 april 2023 om 10:08 Activiteiten

WOUDENBERG Op zoek naar een leuke activiteit rond Pasen of tijdens de meivakantie? Kom dan naar Reinaerde De Heygraeff in Woudenberg. Dit voorjaar organiseren de gastontwerpers weer verschillende workshops. Van plukwandelingen tot een proeverij in de Bloesembar, van ecoprinten op een zelf meegebracht kledingstuk tot je eigen speelgoed maken in de Hout Werk Plaats. Er is voor alle leeftijden wat te doen. En het is een leuke manier om kennis te maken met onze bewoners. Samen maken is samen beleven. 

10 april 13.30 - 15.30 uur
Plukwandeling en proeverij Bloesembar
Sluit aan bij een gezellige wandeling over De Heygraeff en leer smaken en geuren te herkennen van lokale flora. Maidie van den Bos vertelt over de sensorische route op het terrein. Heerlijke non-alcoholische cocktails om mee af te sluiten.

11 april, 3 mei en 4 mei 13.30 - 15.30 uur
Ecoprinten op je eigen T-shirt
Maidie van den Bos start met een plukwandeling waarbij je leert kijken naar details uit de natuur met een kunstenaarsoog. Vervolgens leer je ecoprinten door afbeeldingen van de geplukte planten te hameren en stomen op stof. Dat kan gezamenlijk, maar ook op een door jezelf meegebracht wit kledingstuk.

1 mei en 2 mei 10.00 – 12.00 en 13.30 – 15.30
Houten speelgoed en bankjes maken
Robin Weidner ontwikkelde een modulair systeem dat boren en zagen mogelijk maakt voor zowel mensen met een beperking als voor kinderen die nog nooit met dit gereedschap hebben gewerkt. Maak zo je eigen houten speelgoed of help mee met bankjes maken voor De Heygraeff.

Alle workshops vinden plaats op Reinaerde De Heygraeff, Heygraeff 3, Woudenberg. Aanmelden voor de workshops kan door een mail te sturen naar: re-creatie@reinaerde.nl. De workshops worden mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie