Afbeelding
Combi Hart en Omstreken

Pop-up jazzconcert en aansluitende buurtborrel in Woudenberg op zondag 25 februari

9 februari 2024 om 08:15 Activiteiten

WOUDENBERG Woudenbergers zijn op zondag 25 februari vanaf 15:30 uur van harte welkom voor een pop-up jazzconcert van het semi-professionele combo Hart en omstreken, gevolgd door een buurtborrel. Graag aanmelden via maltwalt@gmail.com. Afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen wordt de locatie bepaald, waarna dit uiteraard aan de geïnteresseerden wordt doorgegeven.

Muziek ontspant en verbindt vertolkers en luisteraars, samen in één muzikale bubbel in het moment, aldus de initiatiefnemers. De beroemde zangers Deborah Carter schreef kort geleden aan initiatiefnemer Madelon Ravenhorst: ,,Muziek is in ons leven om ons gaande te houden in deze gekke wereld. Je doet dit dus niet alleen voor jezelf. Je doet het voor de mensen met wie je jouw muziek deelt. Muziek is het verspreiden van geluk. Zorg goed voor jezelf en stop nooit.” Combo Hart en Omstreken ziet genoeg aanleiding voor deze muzikale borrel, ter ontspanning voor en verbinding met Woudenbergers. Iedereen is welkom. Enkel een vrijwillige financiële bijdrage wordt gevraagd. 

Parels uit een rijke schatkist

De Woudenbergse zangeres Madelon Ravenhorst van combo Hart en Omstreken liet zich in 2021 zien tijdens haar Covid-huiskamerconcert met jazzpianist Bert van den Brink. Op Youtube is dit optreden nog altijd te zien via de url bit.ly/concertmadelon51. In 2022 verzorgde zij een live concert in het Beauforthuis. Madelon en haar mannen diepen naar eigen zeggen parels uit de rijke schatkist van melodische jazzklassiekers. Bekende stukken, geïnspireerd door grootheden als Ella Fitzgerald en Diana Krall, worden ten gehore gebracht in een ‘Lazy Sunday’-swing. Daarnaast kunnen bezoekers van het pop-up jazzconcert mooie ballads, vrolijke latin liedjes afgetopt met uptempo swing en een vleugje funk tegemoet zien. Dit alles op een geluidsniveau dat vriendelijk blijft voor de oren, beloven de muzikanten van dienst.

Gegrepen door jazz

Als zangeres werd Madelon twintig jaar geleden gegrepen door de jazz toen ze haar eerste zangdocent, Lennaert Roos uit Leersum, hoorde improviseren. Vanaf 2006 volgde ze drie jaar lang de Djam-opleiding in Amsterdam, en dat smaakte naar meer. De jaren erop bleef ze zichzelf ontwikkelen, ook door als ‘zingend blaasinstrument’ deel te nemen aan workshops voor gevorderde instrumentalisten. Tijdens zo’n workshop ontmoette ze pianist Jasper Huiskamp. Samen met hem koos ze zorgvuldig een mooi repertoire bij elkaar. Peter-Paul van Maanen op percussie en Roeland Dol op akoestische basgitaar voegden ritme en swing toe aan melodie en harmonie en als vanzelf ontstond een jazzy, gepassioneerd kwartet.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie