Zware zomer voor buitenbaden

21 juli 2011 om 00:00 Achtergrond

SCHERPENZEEL - De openluchtzwembaden in de regio Barneveld trekken door het aanhoudende wisselvallige weer tot nu toe flink minder bezoekers. Zowel in Barneveld als Voorthuizen, maar ook in Scherpenzeel en Lunteren zijn de aantallen dit zomerseizoen fors gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Zwemcoördinator Truus van Mil in Barneveld constateert in de periode van 1 mei tot 20 juli een daling van bijna vijfduizend bezoekers voor buitenbad De Heuvelrand in Voorthuizen. ,,Vorig jaar hadden we er bijna 17.500 in die periode. Nu ligt dat aantal op een kleine 12.700.''

Ook het Oosterbosbad in Barneveld, sinds woensdag 13 juli tijdelijk gesloten na een lekkage in een watertransportleiding, liet tot de sluiting magere cijfers zien. Van Mil: ,,Het bezoekersaantal ligt daar met bijna 27.000 bezoekers bijna 15.000 lager dan vorig jaar. Toen hadden we met juni en juli twee uitstekende zomermaanden waarin veel mensen het zwembad bezochten. Augustus was slecht. We hopen nu op een goed einde van de zomerperiode.”

Vanwege de tijdelijke sluiting van het Oosterbosbad ging het binnenbad van de Veluwehal (foto) afgelopen maandag open. ,,In twee dagen kwamen er 282 zwemmers, daarmee zijn we redelijk tevreden”, aldus Van Mil.

Ook in Scherpenzeel blijven de badgasten weg, zegt Kees Vonk van zwembad ‘t Willaer. Er kwamen daar tot nu toe zo’n 10.000 bezoekers minder (25.000 nu tegen 35.000 in 2010).

,,We zitten qua cijfers iets boven de helft van vorig jaar'', zegt Hans Kars van het Bosbad Lunteren. ,,Het is deze zomer gewoon moeilijk, maar we blijven positief, want het weer kan zomaar weer omslaan.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie