Afbeelding
Politie Ermelo/Facebook

‘Veel boetes bij verkeerscontroles’

26 april 2021 om 07:54 Overig

WOUDENBERG De politiebasisteams Zeist, Bunnik, Leusden en Woudenberg met de Heuvelrug en het team Verkeer van de eenheid Midden-Nederland mobiele- en statische verkeerscontroles uitgevoerd. Deze controles vonden voornamelijk zondag 25 april plaats in de gemeenten Zeist, Bunnik, Leusden, Woudenberg, Renswoude en Veenendaal.

Bij deze controles is aan twee bestuurders een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer opgelegd. Zo’n EMG is een maatregel die het CBR via de politie oplegt als een bestuurder herhaaldelijk gevaarlijk of risicovol verkeersgedrag laat zien. Bij herhaaldelijk verrichten van gevaarlijk verkeersgedrag valt onder meer te denken aan bumperkleven, onnodig remmen, klemrijden, het rakelings passeren van andere weggebruikers, negeren van een rood verkeerslicht. De kosten hiervan, 1180 euro, moet de dader zelf betalen. Wanneer een bestuurder niet meewerkt aan de maatregel, wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.

Ook op de N224 Arnhemseweg in Renswoude is een snelheidscontrole uitgevoerd. Hierbij zijn vijftig snelheidsovertredingen geconstateerd. Tevens zijn er ook nog vier rijbewijzen ingevorderd, acht bestuurders zijn bekeurd voor het negeren van het rode licht, 27 bestuurders vonden dat een doorgetrokken streep niet voor hen gold en 39 bestuurders reden te hard. Er reden die dag ook onopvallende surveillancevoertuigen van het team Verkeer mee. De boete voor het overschrijden van een doorgetrokken streep bedraagt 259 euro. In totaal zijn 145 bekeuringen uitgeschreven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie