Afbeelding
Politie.nl

Politie stuit op illegale kroegen in Woudenberg

19 februari 2024 om 16:25 Misdaad

WOUDENBERG De gemeente Woudenberg heeft vrijdag samen met de politie, toezichthouder en het ondermijningsteam van het RIEC Midden Nederland onder meer twee illegale kroegen aangetroffen. Ook is in een bedrijfspand een illegaal appartement geconstateerd dat in strijd is met het bestemmingsplan en een onverantwoorde brandonveilige situatie met zich meebrengt.

Dat heeft de gemeente maandag bekendgemaakt. 

Tijdens de gezamenlijke controle werd op verschillende vlakken gecontroleerd of de wet- en regelgeving goed wordt nageleefd in en om een pand. De toezichthouders en controleurs kijken dan elk vanuit hun eigen specialisme naar de situatie in een pand. ,,Dit kan bijvoorbeeld gaan over brandveiligheid, over bewoning of ondermijning. Deze controles worden uitgevoerd om criminele activiteiten te signaleren en onveilige of overlast gevende situaties tegen te gaan. Op die manier blijft onze gemeente een prettige plek om te wonen en te werken’’, licht de gemeente toe.

PARALLELLE ONDERSTROOM

Volgens Woudenbergs burgemeester Magda Jansen heeft de integrale controle zo meteen al haar nut bewezen. ,,Dat er maar liefst twee illegale kroegen zijn aangetroffen, geeft aan dat ook in Woudenberg een onwenselijke parallelle onderstroom actief is. Het ondermijnt de legale horeca die aan veel wet- en regelgeving moet voldoen. Wij blijven alert op signalen en zullen ook in de toekomst integrale controles organiseren.”

DWANGSOM

De eigenaren krijgen een last onder dwangsom opgelegd voor de geconstateerde overtredingen. ,,Dit houdt in dat zij binnen een bepaalde termijn de overtredingen moeten oplossen. Als dit na de opgelegde termijn nog niet is gebeurd, wordt de eigenaren een dwangsom opgelegd. Dat is een bedrag dat iemand moet betalen als niet wordt voldaan aan afspraken die zijn opgelegd. Dit bedrag wordt iedere dag dat de overtreding niet wordt opgelost, hoger. Hier zit een maximaal bedrag aan vast. Als dit maximale bedrag bereikt is, gaat de gemeente over tot last onder bestuursdwang.’’ Dit houdt in dat de gemeente zelf overgaat tot maatregelen om de overtreding op te lossen.
De gemeente heeft locaties van de illegale kroegen niet bekendgemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie