School in rep en roer

18 november 2017 om 00:00 Nieuws

Zojuist is de heruitgave van 'De bloedzuiger' verschenen. Deze regiothriller van schrijver M.P.O. Books kwam voor het eerst in 2005 uit, maar was al bijna zeven jaar uitverkocht. De heruitgave is een geheel herziene editie. Het verhaal speelt zich onder andere af op een middelbare school in Veenendaal, het Vondelcollege. Een van de leerlingen is het slachtoffer geworden van een vreselijk misdrijf. Het onderzoek is in handen van de Veenendaalse politie, onder leiding van Bram Petersen.

De naam Vondelcollege doet denken aan het Rembrandtcollege. Stond die school model voor het Vondelcollege? De auteur ontkent het. "Als je de routebeschrijvingen in het boek volgt, zou het ook het CLV kunnen zijn," vertelt Marco Books. "Om het nog lastiger te maken, kan ik vermelden dat ik op een blauwe maandag stage liep op het Ichthus. En mijn vader gaf vroeger les in elektrotechniek op de Talmaschool, die opgegaan is in de CSV! Feit is wel dat er op het Vondelcollege nogal gepest wordt, en welke school wil daar nou mee geassocieerd worden?" De auteur koos daarom bewust voor een fictieve school.

'De bloedzuiger' is het eerste boek dat van M.P.O. Books verschijnt na het succesvolle 'Cruise control' (2014), over de moord op een Woudenbergse homo. De boekhandel keek al enige tijd uit naar een nieuwe Books, zegt Jacqueline van Lunteren van BLZ-boekhandel Boek & Buro. "De politieromans van Marco Books liggen goed in de markt, vooral omdat ze zo herkenbaar zijn geschreven." Dat is ook de ervaring bij de Primera in Scherpenzeel, waar boekenfanaat Joke opgetogen is over de nieuwste uitgave. "Veel van onze klanten hebben in Veenendaal op school gezeten. Dat maakt het extra spannend."

Speciaal voor deze heruitgave heeft M.P.O. Books het oorspronkelijke boek een flinke opknapbeurt gegeven. Ook besloot hij de tweede moord, ook op een schoolmeisje, te schrappen. "Het boek is zonder die moord al heftig genoeg. Ik denk dat 'De bloedzuiger' daardoor aan kracht heeft gewonnen. Onveranderd is de zeer spannende ontknoping. Maar het verhaal biedt ook ruimte voor humor."

Bij het verschijnen van de oorspronkelijke editie schreef meidenblad Fancy al: "Dit boek is spannender dan alle politieseries op de Nederlandse televisie. Aanrader dus!" Wie 'De bloedzuiger' wil kopen, kan terecht bij Boekhandel Van Lunteren Boek & Buro in Woudenberg en bij de Primera in Scherpenzeel. Het boek is uitgebracht als luxe paperback voor 18,95 euro. Meer informatie is te vinden op www.mpobooks.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie