start van de koningsrun
start van de koningsrun Gerwout Lamberink

Woudenbergse kinderen genieten van de Koningsspelen

25 april 2017 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG Bijna 900 Woudenbergse kinderen van groep 5 tot en met 8 genoten op 21 april, de laatste vrijdag voor Koningsdag, van de Koningsspelen op de sportvelden, de tennisbanen en in de Camp. Kinderen van de groepen 1 t/m 4 deden op hun eigen schoolplein spelletjes.

Bij de Koningsspelen hoort naast de Koningssportdag ook het Koningsontbijt. De boodschap van dit Oranjefeest is dat goed ontbijten en sporten belangrijk zijn. Jumbo Supermarkten bood dit gezonde ontbijt voor de vijfde keer aan aan 1,2 miljoen kinderen in Nederland.

In Woudenberg organiseerden de sportbuurtcoaches Sjoerd Versteeg, Jonathan Riezebosch, Sjaak Termaaten en Tom de Greef en SNO de spelen waarbij tennis, kickball, een koningsrun, korfbal, uni-hockey en voetbal op het programma stonden. In de Camp werd dodge ball trefbal en volleybal gedaan. Zij werden geassisteerd door leerlingen van de sportopleiding in Amersfoort. Alles was dan ook weer prima geregeld! De avond tevoren waren ze al gestart met de voorbereidingen.

In heel Nederland en het Caribisch gebied van het koninkrijk begonnen de spelen met een feestelijke warming up: de dans en het lied Okido van Kinderen voor Kinderen, gemaakt door Lucia Marthas en Tjeerd Oosterhuis. De dansjes van de vorige liedjes 'Hupsakee', 'Energie', 'Doe de Kanga' en 'Bewegen is gezond' waren de meesten al vergeten maar werden ook nog even gedaan om op te warmen. Sjaak was samen met een paar kinderen van elke school en zijn eigen voetbalteam voordanser op het podium. Jonathan deed een warming up met de Wartburgschool in de Camp.

Elke school kon bij hun eigen kraampje pauzeren met drinken en wat lekkers.

Info: www.itssnotime.nl of info@sbcwoudenberg.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie