Veel deelnemers NL Doet in Woudenberg

14 maart 2017 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG Ook dit jaar kwamen weer veel mensen in actie bij NL Doet. Op 10 en 11 maart kon iedereen zich vrijwillig inzetten om een klus te klaren en zo op een gezellige manier kennis maken met vrijwilligerswerk.

Nancy Hooijer van het Steunpunt Vrijwilligers: ,,Vrijwilligers zijn altijd overal nodig. Daar draait een dorp als Woudenberg op. We hopen dat door NL Doet mensen ontdekken hoe leuk vrijwilligerswerk is en zich ergens aanmelden als vrijwilliger."

Op vrijdag gingen mensen van A.S.Watson uit Renswoude (Kruidvat & pannenkoeken bakken bij Reinaerde. Ook ging een groep van Kruidvat wandelen met ouderen uit zorgcentrum Groenewoude. A.S.Watson doet elk jaar mee aan NL Doet maar koos dit keer voor klussen buiten hun eigen dorp.

Burgemeester Titiia Cnossen, Marieke Meeuwenoord en wethouder Gijs de Kruif kozen dit jaar namens de gemeente Woudenberg tennisvereniging 't Schilt als klus: ,,Heerlijk om zo in het zonnetje bezig te zijn en het te zien opknappen!" De bankjes naast de tennisbanen werden schoongeschrobd, de tafeltennistafel die afkomstig is van de te slopen Willem van Oranjeschool werd geverfd en de tennisbal op het toegangshek kreeg een nieuw geel kleurtje. Binnenkort wordt hier het nieuwe clublogo opgeplakt. Met deze hulp was de tennisvereniging klaar voor de opening van het gerestylde clubhuis op 11 maart. Nancy Hooijer:"Sportverenigingen hebben vaak wel actieve vrijwilligers voor allerlei werkzaamheden maar grotere klussen blijven liggen. Jonathan Riezebosch maakte ons hierop attent. We benaderden daarom alle sportverenigingen." Karin Schipper van de tennisvereniging: ,,We wisten niet dat we door middel van NL Doet hulp konden krijgen maar zijn er heel blij mee! Volgend jaar hopen we weer een klus aan te melden."

Op zaterdag werden er muren gesausd bij het Tuinhuis aan de Kersentuin. Bewoners hadden gezamenlijk de kleur uitgekozen en zorgden voor een heerlijke lunch voor de klussers.

Vanuit het Rode Kruis organiseerde Nel van Dorp met enkele vrijwilligers  een lunch bij Eldorado voor 20 mensen die wel wat gezelligheid konden gebruiken: ,,Het Oranjefonds brengt mensen bij elkaar. Ook ik vond het leuk om bij het organiseren zoveel mensen te bezoeken en te leren kennen!"

Steunpunt Vrijwilligerswerk Woudenberg, 033 3034444 of n.hooijer@larikslaan2.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie