Lustrumconcert Gemengde Noten

18 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG Popclassicskoor Gemengde Noten viert vrijdag 28 oktober zijn 10-jarig bestaan met een jubileumconcert in de feestzaal van camping de Heigraaf. Ook de Poortzangers en Fidelio werken hieraan mee.

Al vaker trad Gemengde Noten met hen op. Voor dit concert is gezocht naar verrassende combinaties voor de gezamenlijke nummers.

POPCLASSICKOOR Gemengde Noten ontstond in 2005 uit een groep mensen die zang combineerden met theater. Deze groep heeft maar kort bestaan. De zangers wilden hun hobby niet kwijt en richtten Gemengde Noten op.

In de beginjaren waren er veel verschillende dirigenten. Marcel Florax en Lenneke Derks zijn dirigenten geweest en Betsie Eeltink, één van de leden van het eerste uur, was voorzitter. Om zich te onderscheiden van andere koren werd er a capella gezongen.

Na verloop van tijd werd het een popclassickoor, met repertoire uit de jaren zeventig en tachtig, bijvoorbeeld van the Beatles, Abba en Boudewijn de Groot. Nu is Rineke de Wit al een aantal jaren de vaste dirigente. Dankzij haar professionele inbreng, is de kwaliteit enorm vooruitgegaan, volgens Katiuska Roodenburg, secretaris van het koor: ,,Ik zie de komst van Rineke als een hoogtepunt voor het koor. Zonder haar zouden we niet presteren wat we nu doen. Zij daagt ons uit om de lat steeds hoger te leggen. Met haar aanwijzingen voor stemgebruik, ademhaling, luisteren naar elkaar en oefeningen voor een goede focus helpt ze ons koor om te blijven ontwikkelen."

GEZELLIG Eén van de leden van het eerste uur, Joke van Kooten, legt uit wat zingen met je doet: ,,Van zingen krijg ik positieve energie. Je kunt ondertussen niet aan andere dingen denken. Dat is ontspannend. We zingen, studeren alle partijen in, en het is erg gezellig bij het koor. Dat was al vanaf het begin zo." Ledenadministrateur Wim Vosmeer: ,,Zingen is net zo gezond en ontspannend als sporten."

OPTREDENS Gemengde Noten is vaker dan in het verleden te zien en te horen bij optredens in het dorp: bij Dodenherdenking, bij de Culturele Dag en bij optredens alleen of samen met anderen.

Onder leiding van koorcoach Marijke Meems wordt hard gewerkt aan de presentatie: hoe sta je erbij, wat voor kleding kies je en wat wil je overbrengen?

PLANNEN Andere plannen zijn: nog meer training voor de performance, meer nieuwe nummers en misschien het maken van een cd.

Kaarten voor het concert zijn voor 7 euro te koop bij boekhandel van Lunteren en de VVV in het Cultuurhuis. Meer informatie: 29www.gemengdenoten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie