Eigenaar Hans Roorda van Natuurlijk Bloemen heeft voorkeur voor bloemstukken

11 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG Hans Roorda nam op 1 november 2015 bloemenzaak 'Natuurlijk Bloemen' in Woudenberg officieel over van Wim van Valkenhoef. Voor veel mensen in het dorp is hij een nieuw gezicht: tijd voor een kennismaking.

Hannie Lamberink

Hans' ouders en grootouders runden een bloemenzaak in Zaandam en later in Zeewolde. Zijn bejaarde vader heeft daar nog altijd een bloemenzaak. Hans is opgegroeid tussen de bloemen en zette na zijn schooltijd de familietraditie voort. Hij volgde de lagere en de middelbare tuinbouwschool en volgde daar de richting Bloemsierkunst. Hij liep stage in Amsterdam en werkte onder andere bij zijn vader in de zaak Zaandam. In Zeewolde kreeg hij de kans een eigen zaak te beginnen, maar door omstandigheden liep dit na 26 jaar verkeerd af. Nu probeert Hans weer een zaak op te bouwen.

Via het internet ontdekte hij dat de bloemenzaak op de hoek van de Koningin Emmastraat voor overname beschikbaar kwam. Daarna was de keus om in deze winkel te stappen en zich in Woudenberg te vestigen snel gemaakt. Hij is blij met deze stap, maar er moet nog veel werk verzet worden in de winkel, waar hij in zijn eentje niet aan toekomt. Over een paar maanden krijgt hij er een deskundige assistente bij in de winkel. Hans hoopt de zaak dan vorm te geven, zoals hij het graag zou willen: ,,Eerst creëer ik ruimte door alle aardewerken potten en vazen met 50 procent korting te verkopen."

ONDERNEMERSGROEP Met de winkeliers rond zijn zaak heeft hij goed contact. Schoenmaker Dave, Clark's haarmode, Brouwer interieur en Natuurlijk Bloemen vormen met z'n vieren  een groep ondernemers die elkaar steunt en die samenwerkt. Deze buren gebruikten zelfs hun Facebook-pagina om reclame te maken voor Hans. Zijn vriendelijkheid, service en klantgerichtheid beginnen zijn handelsmerk te worden: ,,De klant is koning".

Van jongs af aan is hij paardenliefhebber. Vooral de Trakehner, een in de paardensport en dressuur veel gebruikt paardenras uit het oosten van Duitsland, heeft zijn interesse. Hans heeft veel contact met manege Groenewoude in Woudenberg, die Trakehners houdt. Hij komt er graag en sponsort activiteiten bij de manege. In zijn zaak verwerkt hij tot dusver veel Fleuropbestellingen.

Als de winkel eenmaal draait, hoopt hij vooral bezig te zijn met het maken van bloemstukken, en de verkoop van artikelen aan zijn assistente over te laten: ,,Vooral grafwerk vind ik mooi om te maken". Voor paardrijden zal dan weinig tijd meer zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie