Twijfeldoelpunt helpt Woudenberg langs Valleivogels

20 september 2013 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De burentwist tussen Valleivogels en Woudenberg is zaterdag beslist door een dubieus doelpunt. Jordy van Apeldoorn kopte de geelzwarten in de 68e minuut naar een 0-1 zege. ,,Ik twijfel of die bal echt over de doellijn was, maar ben gewoon overtuigend gaan juichen", aldus de trefzekere verdediger. Hoewel Erwin van Huigenbosch namens Valleivogels het leer uit de doelmond kopte, kende scheidsrechter Barrales uit Amsterdam een treffer toe. Het bleek na 99 minuten voetbal de beslissende.

door Edward Doelman

De twijfelachtige treffer paste naadloos in het graatmagere voetbal dat werd voorgeschoteld. Woudenberg gaf in de eerste helft niet thuis. ,,We mochten blij zijn dat het nog 0-0 stond, het was nogal slordig van onze kant", zag Van Apeldoorn. Tot overmaat van ramp werden de bezoekers vijf minuten voor rust gereduceerd tot een tiental. Verdedigende middenvelder Robert van den Broek ging over de aanvallend ingestelde Tom de Greef heen en verschafte zich een vrije doortocht naar Daan Schennink. De Greef besloot daarop om net buiten de zestienmeter aan de noodrem te trekken. ,,Ik had veel liever een goal gezien dan de rode kaart. Tegen elf man speelden we onze beste helft van dit seizoen", aldus Roberto Klomp, trainer-coach van de roodwitten. Op de vrije doortocht van Van den Broek na creëerde Valleivogels echter niets.

Van de overtalsituatie was in de tweede helft evenmin wat te merken. Terwijl Woudenberg 'gewoon' met drie aanvallers bleef acteren, bleek Valleivogels niet in staat de vrije man op het middenveld te vinden. Sterker nog: Woudenberg kreeg in aanvallend opzicht voet aan de grond. Klomp: ,,We lieten Woudenberg aan voetballen toekomen, dan zijn zij op hun best." Voor de treffer van Van Apeldoorn waren Joey Kooij en de ingevallen Kevin Bakker al dicht bij de openingsgoal. ,,We bleven voetballen en met een beetje geluk trokken we deze wedstrijd eruit", lachte Van Apeldoorn, de matchwinner.

Na de 0-1 was Valleivogels slechts twee maal dicht bij de gelijkmaker. Jimmy de Greef kwam uit de draai echter niet tot scoren, terwijl diep in blessuretijd Valentijn Rijnbeek na de scrimmage de bal voor de lijn wegkopte. Het valt in Klomp te prijzen dat hij na afloop niet de schuld aan scheidsrechter Barrales gaf. ,,Of het nu wel of geen doelpunt was, het is zijn beslissing geweest. Wij moeten vooral naar onze eigen prestaties kijken en concluderen dat we van onszelf hebben verloren."

Een uitgebreider verslag in De Woudenberger en Scherpenzeelse Krant van 24 september.