Tommy Wieringa op Schrijversavond 2013

7 februari 2013 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Ontmoet dit jaar Tommy Wieringa op de Schrijversavond in Woudenberg. Direct na de Boekenweek spreekt deze literaire auteur op maandag 25 maart in Partycentrum Schimmel over zijn werk. En vooral over zijn nieuwe roman 'Dit zijn de namen'. Aanvang 20.00 uur.

Tommy Wieringa werd beroemd met 'Joe Speedboot', het prachtige verhaal over liefde en rivaliteit. Voor die roman ontving hij vele nominaties voor literaire onderscheidingen en de F. Bordewijk-prijs in 2006. In mei 2009 verscheen zijn roman Caesarion, een roman waarover Pieter Steinz van NRC Handelsblad meldde: "Tommy Wieringa heeft met Caesarion ervoor gezorgd dat hij bij de Grote Tien van de Nederlandse literatuur hoort."

Zijn nieuwe roman 'Dit zijn de namen' kwam vorig jaar uit. Deze roman is een waar kunststuk: Tommy Wieringa weet de duistere binnenwereld van de mens met humor en wijsheid te verbinden aan de grotere thematiek van immigratie, de vraag naar wie wij zijn, en of verlossing mogelijk is.

De auteur (1967) is uit Goor afkomstig en bracht een belangrijk deel van zijn jeugd door op de Antillen. Hij studeerde geschiedenis in Groningen en journalistiek in Utrecht. Naar eigen zeggen werkte Wieringa onder meer als aanstekerverkoper op de markt en als lokettist bij de spoorwegen.

De Schrijversavond 2013 wordt georganiseerd door de Rotary, de Bibliotheek Eemland, locatie Woudenberg en de Openbare Bibliotheek Scherpenzeel. Door die samenwerking is het mogelijk om een schrijver van naam en faam in Woudenberg uit te nodigen. Op de Schrijversavonden waren eerder te gast: Kader Adolah, Jan Siebelink, Arthur Japin, Rosita Steenbeek, Geert Mak en Conny Palmen. Zowel Scherpenzeel als Woudenberg heeft veel literaire lezers en diverse leeskringen, die zo'n avond niet aan zich voorbij kunnen laten gaan. Het is daarom verstandig bijtijds kaarten te kopen in verband met de te verwachten belangstelling.

Kaarten à € 8,50 voor deze avond, inclusief koffie zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheken in Woudenberg en Scherpenzeel, en bij Boekhandel Van Lunteren in Woudenberg. Kaarten zijn ook te bestellen door € 8,50 maal het totaal aantal gewenste kaarten over te maken naar bankrekening 45.88.63.084 t.n.v. Rotaryclub Scherpenzeel-Woudenberg onder vermelding van het e-mailadres, waarnaar de bestelling kan worden bevestigd. Met die bevestiging zijn de kaarten tot aanvang op de avond zelf, bij de zaal af te halen. Werk van Tommy Wieringa is ook op de Schrijversavond 2013 te koop.

Voor meer informatie: www.bibliotheekeemland.nl

www.bibliotheekscherpenzeel.nl 033 - 2773107,

www.rotary.nl/scherpenzeelwoudenberg/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie