Open huis Van Dort Tandartsen

9 juli 2012 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Van Dort Tandartsen aan de Schalm 5 in Renswoude houdt zaterdag 14 juli van 11.00 tot 15.00 uur weer een voorlichtingsdag over het gratis klikgebit. Deze dag is bedoeld voor iedereen die problemen ondervindt met zijn of haar kunstgebit. Onderzoek wijst uit dat dit bij minstens de helft van de ruim 2 miljoen prothesedragers in ons land het geval is.

,,Oorzaak is veelal een loszittend ondergebit als gevolg van een slinkende kaak bij het ouder worden," zegt tandarts drs Rutger Baerends van Van Dort Tandartsen "Het losse ondergebit zorgt dan voor ongemakkelijk praten, lachen, eten en afbijten. Het eten van hard voedsel, zoals een appel of hard broodje, is dan niet mogelijk."

,,Een nieuwe, gewone prothese is niet de oplossing," vervolgt hij, "omdat de geslonken kaak hiervoor vaak niet voldoende ondersteuning biedt. Een veel betere oplossing is het klikgebit, een prothese die wordt vast geklikt op twee implantaten (kunstwortels). Deze prothese kan men gemakkelijk zelf in- en uitnemen, maar zit toch stevig in de mond. Daarmee wordt de gebitsfunctie weer vrijwel zoals vroeger met het eigen gebit en ondervindt men geen problemen meer tijdens het praten, lachen, eten en afbijten. Bovendien voorkomen de implantaten voor een groot deel het verder slinken van de kaak en daarmee het invallen van de wangen."

De tandarts plaatst de implantaten onder lokale, vrijwel pijnloze, verdoving. Het kaakbot groeit na de ingreep vast aan de implantaten. Dit duurt enkele weken. Daarna wordt de nieuwe prothese gemaakt. De oude wordt in die tussentijd aangepast, zodat men die gewoon kan blijven gebruiken. Het nieuwe klikgebit wordt door gespecialiseerde tandprothetici vervaardigd. De vorm en kleur van de tanden wordt samen met de patiënt bepaald.

Gratis klikgebit De gemiddelde kosten voor een klikgebit bedragen al gauw € 4.000,- of meer per klikgebit. In de meeste gevallen wordt de behandeling, buiten een eigen bijdrage van € 125- per kaakdeel, volledig door de verzekering vergoed. Daarvoor is wel een machtiging van de tandarts voor de verzekering nodig. ,,Maar dat regelen wij voor de patiënt," zegt Rutger Baerends.

Tijdens de Open Dag geeft Van Dort Tandartsen meer informatie over de mogelijkheden en voordelen van het klikgebit en uiteraard ook een persoonlijk advies. De Open Dag is voor iedereen toegankelijk! Wie tijdens de Open Dag een afspraak maakt voor het aanpassen van een klikgebit, krijgt deze helemaal gratis. De leverancier van de implantaten betaalt de eigen bijdrage aan het klikgebit (maximaal € 250,-) aan de patiënt terug.

Kijk voor meer informatie op www.gratis-klikgebit.nl of www.vandorttandartsen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie